Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Nelu Tătaru: Sănătatea trebuie să rămână pe primul plan

Publicat

in

În contextul prognozelor meteorologice care anunță zile caniculare iminente, specialiștii atrag atenția asupra riscului ridicat de temperaturi extreme și emisia unor avertizări de cod portocaliu sau roșu în diverse județe din țară. Meteorologii avertizează asupra valului de căldură intensă care se va instala în perioada imediat următoare, sporind riscul pentru sănătatea publică.

Medicul Nelu Tătaru a accentuat importanța pregătirii și prevenirii în contextul acestei situații meteorologice delicate. ”Zilele acestea sunt anunțate de către specialiști ca fiind extrem de călduroase. Vor fi zile caniculare, fiind emise avertizări de cod portocaliu sau roșu în mai multe județe din țară. Aveți grijă de dumneavoastră și de persoanele vulnerabile. Sănătatea trebuie să rămână pe primul plan”, a subliniat medicul.

Avis Coffee Shop

Autoritățile competente recomandă cetățenilor să fie atenți la semnele de deshidratare și insolare și să ia măsuri pentru a se proteja în fața căldurii extreme. În special, persoanele vârstnice, copiii mici și cei cu afecțiuni medicale preexistente sunt sfătuite să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător.

Pentru a evita eventualele probleme de sănătate generate de temperaturile ridicate, este recomandabil ca populația să respecte cu strictețe indicațiile autorităților și recomandările specialiștilor în domeniu. Prevenția și acțiunea promptă pot face diferența în protejarea sănătății și bunăstării noastre în fața fenomenelor meteorologice extreme.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.