Conecteaza-te cu noi

Știri Suceava

Mai aveau 70 de km până acasă, dar au murit striviți pe drum. Cine i-a ucis pe Costel și Ancuța și pe cei doi copii ai lor

Publicat

in

Un accident îngrozitor s-a petrecut luni dimineață în județul Suceava. Un șofer ucrainean ar fi adormit la volan și a ucis o întreagă familie – părinții și doi copii, precum și un șofer care le tracta mașina.

Teribilul accident a avut loc dimineață, pe DN2, în localitatea Cumpărătura. O familie cu 2 copii din județul Suceava și un șofer din Buzău se aflau într-un autoturism care tracta o platformă, pe care se afla o altă mașină.

Avis Coffee Shop

O betonieră care venea din față a intrat în plin în ei. Din maşina în care se afla familia au mai rămas doar câteva bucăţi din ea

Mai multe echipaje de salvatori au ajuns repede la locul tragediei. Bieţii oameni, inclusiv copiii de 8 ani, respectiv 10 ani, au fost găsiți în stare de inconştienţă, blocați în mașina distrusă!

Niciunul dintre ei nu a supraviețuit!

Maior Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: „Din nefericire, în autoturism erau cinci persoane toate încarcerate. Patru dintre ele aveau leziuni incompatibile cu viața, iar pentru una s-a efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără rezultat.”

Victimele, Costel și Ancuța, reveneau din concediu și mergeau spre casă, în comună Volovăț. Cum mașina li s-a stricat la Buzău, au închiriat de acolo un vehicul cu platformă. Bieții oameni mai aveau doar 70 de kilometri până la destinație.

Aurel Lăzărescu, socrul femeii decedate: „A plecat o săptămână, trebuia să vină azi dimineață. Mașina s-a defectat, singurul copil. Mi-a luat tot ce aveam mai drag, şi nepoţii.”

Rebeca Colibaba, mama femeii decedate: „Eu am avut așa o presimțire să nu meargă. Dar ei au vrut să meargă copiii să facă aerosoli, am pierdut ce a fost mai scump, patru copii să îngropi odată.”

Vasile Colibaba, fratele femeii decedate: „Și-au dorit concediu, că tot nu vă dați seama un an de muncă. Și uitați la câțiva metri de casă asta e.”

Surse din anchetă susţin că șoferul betonierei, un cetăţean ucrainean în vârstă de 40 de ani, fără domiciliu stabil în România, ar fi adormit la volan în momentul în care a pierdut controlul volanului. Aşa a intrat pe contrasens, spulberând mașina din față.

Ioan Vicol, primarul comunei Volovăț: „Se întorceau din vacanță, se întorceau de la mare mai aveau nu tare mult, cel puțin o oră, și ajungeau acasă. Ambii soți erau angajați, el la o stație meteorologică din Rădăuți, soția la cabinetul veterinar din comună Volovăț.”

Șoferul ucrainean a fost dus la spitalul din Suceava cu răni ușoare. Anchetatorilor le-a spus că nu își amintește absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat. A fost externat şi este cercetat în libertate.

Polițiștii au deschis un dosar penal IN REM pentru ucidere din culpă și pentru vătămare corporală din culpă.

Populare

Stiri din categoria: Știri Suceava Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.