Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Eșecul sistemului educațional! Ce se întâmplă cu elevii care au luat mai puțin de 5 la Evaluarea Națională. Mulți au rămas doar cu punctul din oficiu

Publicat

in

Mai mulţi absolvenţi de gimnaziu care au susţinut evaluarea naţională au obţinut note de 1, fie la proba de limba română, fie la cea de matematică, existând absolvenţi de opt clase care au reuşit să obţină doar punctul din oficiu la ambele probe.

Indiferent de medie, elevii care au susţinut toate probele examenului se vor putea înscrie la liceu, cei care nu au susţinut evaluarea putând alege filiera vocaţională.

Avis Coffee Shop

Oficialii Ministerului Educaţiei afirmă că există mai mulţi absolvenţi ai clasei a opta care au reuşit să obţină doar punctul din oficiu la evaluarea naţională. Aceştia nu au precizat care este numărul celor cu media 1 subliniind că toţi cei care au susţinut examenul pot să se înscrie la liceu sau la şcolile profesionale. În Vaslui, un absolvent al Şcolii Gimnaziale nr. 1 din satul Pogana a avut doar punctul din oficiu atât la examenul de limba română, cât şi la cel de matematică. Tot în Vaslui, un absolvent al Şcolii gimnaziale din satul Sălceni are media 1,20, după ce a obţinut nota 1 la matematică şi 1,40 la limba română.

Vaslui, un județ recunoscut pentru provocările sale socio-economice, se confruntă acum cu o problemă de altă amploare: degradarea calității educației. Rezultatele dezastruoase de la Evaluarea Națională 2024 – cu o rată de promovare de sub 60% – sunt un semnal de alarmă pentru toată lumea. Dacă analizăm un deceniu de rezultate, observăm o scădere constantă a performanțelor școlare: 77% rata de promovare în 2022, 66% în 2021 și acum sub 60% record negativ în 2024.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.