Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Încă un accident la Vanbet! Familia mortului vrea să se facă dreptate- FOTO

Publicat

in

Doi bărbaţi au căzut în gol 30 de metri, într-un buncăr cu cereale, în Vaslui. Unul dintre ei a fost găsit mort

Doi bărbaţi au căzut, luni, într-un buncăr cu cereale la o adâncime de 30 de metri, unul dintre ei fiind găsit decedat, au informat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Un bărbat de 69 de ani a fost declarat decedat, iar celălalt, de 59 de ani, este conștient.

Avis Coffee Shop

„La Sălcioara, doi bărbaţi au căzut într-un buncăr cu cereale la o adâncime de 30 metri. La locul producerii evenimentului au fost trimise doua ambulanţe SAJ coordonate de un medic. De asemenea, a fost trimis elicopterul SMURD. Victimele au fost extrase. Un bărbat de 69 de ani a fost declarat decedat iar celălalt, în vârstă 59 de ani, este conştient”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Ungureanu.

Poliţiştii au demarat verificări în acest caz urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs incidentul.

“Sunt fiica decedatului din accidentul de muncă, cel care a avut loc în cadrul firmei Vanbet. Caut urgent un avocat, care să preia cazul și să facem dreptate. Menționez că nu dispun de bani pentru a plăti în acest moment un avocat, însă putem stabili o cotă parte din suma cuvenită că despagubire. Nu doresc decât ca autoritățile să facă dreptate și cei vinovati să plătească”, a scris pe rețelele sociale fiica bărbatului decedat. 

Dosar penal în cazul bărbaţilor căzuţi într-un buncăr pentru cereale

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală după ce doi bărbaţi au căzut într-un buncăr pentru cereale, la o societate comercială din localitatea Sălcioara, una dintre victime decedând şi alta fiind rănită.

‘În urma evenimentului a rezultat decesul unui bărbat şi rănirea gravă a altuia, ambii din localitatea Zorleni, în condiţii ce urmează a fi stabilite ulterior. Bărbatul vătămat a fost transport la o unitate medicală din municipiul Iaşi, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Vaslui, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate de poliţiştii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, pompierii au intervenit cu două autospeciale alături de cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă pentru salvarea celor două persoane căzute într-un siloz pentru cereale.

La faţa locului au fost găsite două victime căzute într-un siloz pentru cereale, una dintre acestea fiind blocată în sistemul de evacuare a cerealelor. Echipajele de intervenţie au pătruns în siloz şi i-au extras pe cei doi bărbaţi, în cazul unuia dintre ei fiind declarat decesul după efectuarea manevrelor de resuscitare. Bărbatul rănit, care se afla sub influenţa alcoolului, potrivit cadrelor medicale, a suferit un politraumatism prin cădere de la înălţime, un traumatism cranio-cerebral, o contuzie toraco-abdominală şi plagă escoriată în regiune abdominală laterală dreapta.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au demarat verificări în acest caz. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.