Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Atentie la alimentele pe care le consumati de sarbatori

Publicat

in

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu toxiinfecţii şi probleme digestive, apărute pe fondul consumului excesiv de mâncăruri sau din cauza mâncării alterate. Medicii susțin că majoritatea afecţiunilor digestive apar din cauza consumului de mâncăruri alterate. 

Vicepreședintele ANSVSA Mihai Ponea are câteva sfaturi pentru cetățeni astfel încât aceștia să nu aibă de suferit după achiziţionarea unor alimente și după consumul lor. Mihai Ponea susține că sărbătorile pot fi stricate de un moment de neatenţie sau de dorinţa de a cumpăra ceva mai ieftin. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate, pentru a avea certitudinea că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică. Șeful ANSVSA 

afirmă că după cumpărare, în cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatură de refrigerare de preferinţă între 0 şi 4 grade Celsius şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scăzută, respectiv sub -12 grade Celsius.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.