Știri Vaslui
Pelerinaj la Mănăstirea Rafaila pentru sărbătorirea Sfântului Luca al Crimeii – Făcător de minuni și ocrotitor al credincioșilor

În data de 11 iunie, credincioșii își aduc omagiul și recunoștința în fața Sfântului Luca al Crimeii, un doctor fără de argint și un mare făcător de minuni, al cărui cult și venerație atrag zeci de credincioși într-un pelerinaj la Mănăstirea Rafaila. Acolo, credincioșii se adună pentru a se ruga la racla cu moaștele Sfântului Luca, recunoscându-i calitățile de arhiepiscop, medic al trupului și sufletului, și prețuind puterile tămăduitoare atribuite moaștelor sale.
Sfântul Luca al Crimeii, născut într-o familie princiară, a fost nu doar un chirurg și profesor universitar remarcabil, ci și unul dintre marii predicatori ai secolului trecut. În timpul vieții sale, se spune că Sfântul Luca a vindecat mulți oameni prin harul său, uneori doar trecându-și mâna peste bolnavi.
Starețul mănăstirii, Vichentie Lupu, marturisește că după moarte, mâna Sfântului Luca continuă să opereze minuni și să aducă vindecări nenumărate, consolidând legenda și credința în puterea ocrotitoare și tămăduitoare a acestui sfânt iubit de credincioși.
Pelerinajul de la Mănăstirea Rafaila reprezintă nu doar o celebrare a vieții și faptelor Sfântului Luca al Crimeii, dar și un moment de comuniune spirituală pentru toți cei care îl iubesc și-l invocă pe acest sfânt grabnic ajutător. Slujbele speciale oficiate la mănăstire aduc credincioșii împreună în rugăciune și recunoștință față de darurile divine pe care Sfântul Luca le-a răspândit în lume.
În final, pelerinajul la mănăstire devine un prilej de sărbătoare și devoțiune pentru toți cei care caută alinare și vindecare în spiritul credinței și al tradiției creștine, sub îndrumarea și ocrotirea Sfântului Luca al Crimeii, un exemplu de generozitate, bunătate și putere divină în slujba celor aflați în suferință și nevoie.
Medicul devenit sfânt refuza să opereze fără o icoană a Maicii Domnului
Fie că vin pentru a-i mulţumi sfântului pentru minunile făcute, ori pentru a se ruga, credincioşii care ajung în biserică spun că pleacă cu sufletul uşurat.
Se spune că, în timpul vieţii, medicul devenit sfânt refuza să opereze fără o icoană a Maicii Domnului pe peretele sălii de operaţie. Iar datorită harului şi credinţei sale a fost şi hirotonisit ca preot. Credincioşii sunt convinşi că nu a încetat niciodată să ajute oamenii.
Sfântul Luca al Crimeii a murit în 1961. În timpul vieţii a fost arestat de bolşevici şi trimis în exil de trei ori, la Cercul Polar de Nord şi în Siberia, unde nu a încetat să îşi împlinească misiunea.
-
Știri Vasluicu 2 săptămâni in urma
Episcopia Hușilor condamnă ferm comportamentul preotului din Pușcași! A fost declanșată o anchetă
-
Știri Vasluicu 3 săptămâni in urma
Bătaie de joc liberală la Pribești: Primărița PNL „aranjează” drumurile cu lut și pietroaie, pe banii oamenilor- FOTO
-
Știri Vasluicu 2 săptămâni in urma
Ciupilan a pus cruce spitalului din Huși! Unitatea se închide!? Bolnavii mor cu zile, primarul pasează vina
-
Știri Vasluicu 2 săptămâni in urma
BOR, zguduit din temelii! Episcopul Onilă merge la închisoare, călugarul Jitaru scapă parțial, dar va sta 14 ani și 2 luni în închisoare!
-
Știri Vasluicu 3 săptămâni in urma
VIDEO: Hristos a înviat, dar siguranța copiilor a murit. Protopopul din Huși, acuzat că exploatează minori în numele Bisericii
-
Stiri Moldovacu 3 săptămâni in urma
Accident produs de o tânără din Vaslui. Un mort și o femeie mutilată, după o depășire criminală
-
Știri Vasluicu 3 săptămâni in urma
La Pușcași, mila o dau oamenii, nu biserica: Preotul cere taxă pentru înmormântarea unui amărât
-
Știri Vasluicu 3 săptămâni in urma
Justiție divină? Sentința finală în cazul lui Corneliu Onilă se dă chiar în ziua în care a murit fostul episcop Ioachim, cel chinuit de propriul succesor