Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Amenzi în valoare de peste 21.000 de lei pentru incidente electorale

Publicat

in

Poliţiştii vasluieni au dat amenzi în valoare de 21.600 de lei, au aplicat şase avertismente şi au întocmit 10 dosare penale pentru posibile infracţiuni în urma unor incidente electorale semnalate duminică în judeţ, informează Agerpres. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, în comuna Duda Epureni, un bărbat a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru fotografierea buletinului de vot după exprimarea votului. De asemenea, în comuna Puieşti, un bărbat a primit o amendă de 1.000 de lei, pentru că, deşi candida pentru o funcţie publică, l-a însoţit pe unchiul său, în vârstă de 94 de ani, în cabina de vot, motivând că acesta are probleme cu vederea şi se află în imposibilitatea de a-şi exercita dreptul la vot fără ajutor

„În comuna Duda Epureni, un bărbat a fost amendat cu 3.000 de lei pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale. O femeie de 76 de ani i-a cerut ajutorul pentru a completa cererea pentru urna mobilă, iar bărbatul i-a oferit o xerocopie a unui buletin de vot cu opţiunea deja marcată, pentru a o influenţa. O situaţie aparte s-a înregistrat la o secţie de vot dintr-o localitate din judeţul Vaslui: o femeie în vârstă s-a dezechilibrat şi a căzut în rigola de scurgere a apei pluviale, lovindu-se puternic la cap. Poliţistul de frontieră care asigura măsurile de protecţie a secţiei de vot a intervenit rapid şi i-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanţei. Femeia a fost transportată în stare stabilă la Spitalul Municipal Huşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Oana Şopu.

Avis Coffee Shop

Un alt incident a fost înregistrat la Bârlad, unde poliţia a fost sesizată cu privire la dispariţia unei ştampile dintr-o secţie de votare. Ulterior, ştampila a fost identificată în interiorul secţiei, pe podea. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului sesizat şi dispunerea măsurilor legale.

Pe parcursul zilei de duminică, aproape 900 de angajaţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, 496 de poliţişti, 136 de jandarmi, 152 de poliţişti de frontieră şi 95 de pompieri din judeţul Vaslui, au fost mobilizaţi pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică şi pentru a asigura măsurile de protecţie a secţiilor de vot.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.