Conecteaza-te cu noi

StiriEst

ULTIMA ORA Ambulante trimise la o scoala sa preia mai multi copii intoxicati

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Un numar de sapte copii au fost transportati joi la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, dupa ce au suferit o intoxicatie cu monoxid de carbon la o scoala din comuna Valeni. Potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Urgenta Judetean Vaslui, Aurora Popa, copiii sunt in prezent in afara oricarui pericol.  Elevii se aflau in timpul orei cand au inceput sa se simta rau. Au acuzat stari de ameteala, lesin si dureri de cap. Unii copii le-au spus dascalilor ca nu mai pot respira. Profesorii au sunat la 112 si au cerut ajutorul medicilor. Mai multe ambulante au fost trimise la scoala din localitatea vasluiana Valeni. Sapte elevi au fost preluati ai transportati la Spitalul de Urgenta din Vaslui unde au fost internati si supusi mai multor investigatii. Diagnosticul pus de medici a fost intoxicatie cu monoxid de carbon.  O ancheta a fost deschisa in urma acestui indident.  “Am primit un apel la 112 sI am trimis echipajele la scoala din Valeni sa preia elevii. Au suferit o intoxicatie cu monoxide de carbon. Sapte elevi au fost transportatI la spital pentru investigatii” , a declarat Dan Ugurenu, medic Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, Petru Iftene, incidentul s-a produs din cauza unei sobe care nu a fost curatata corespunzator. In judetul Vaslui peste 80 la suta dintre unitatile de invatamant nu intrunesc conditiile pentru a primi autorizatie de la ISU privind securitatea la incendiu. In ultimii ani au fost inregistrate mai multe incendii la unitatile de invatamant din judetul Vaslui. Cauzele au fost improvizatiile electrice, dar mai ales sobele cu lemne, care creaza riscuri fie din cauza infundarii hornurilor, fie a magaziilor in care sunt depozitate lemne.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Potrivit managerului SJU Vaslui, Ana Rinder, copiii vor mai rămâne sub supravegehere medicală. „Este vorba despre şapte copii, care au suferit o intoxicaţie minoră cu monoxid de carbon. Starea lor este una bună, copiii erau mai mult speriaţi. Li s-au recoltat probe pentru efectuarea analizelor medicale şi au fost puşi, preventiv, la oxigen, copiii urmând să mai stea o vreme sub supraveghere medicală”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

 

 

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.