Știri Vaslui
Pilda dăruirii în Medicină: Halatul nu se moștenește, ci se câștigă prin muncă asiduă, efort și perseverență
În lumea medicală, unde profesionalismul se îmbină deseori cu emoția pură și unde fiecare gest poate însemna salvarea unei vieți, există medici care reușesc să se distingă nu doar prin competențele tehnice, ci și prin capacitatea extraordinară de a construi relații umane profunde. Un astfel de exemplu este Dr. Nelu Tătaru, un medic chirurg care a devenit nu doar un stâlp pentru comunitatea din zonă, ci și un model de empatie și implicare în profesia medicală.
Eforturile și calitățile sale nu sunt trecute cu vederea, pacienții considerându-l un veritabil noroc în viața lor. Este semnificativ modul în care pacienții îl salută: „Ce bine că vă văd, domnule doctor! Mulțumesc pentru tot”. Aceste cuvinte deschid adesea interacțiunea umană dintre Dr. Tătaru și cei aflați în îngrijirea sa, reflectând recunoștința și încrederea pe care o inspiră.
Dr. Tătaru a împărtășit recent cu modestie și sinceritate, sentimentele care îl ghidează în exercitarea profesiei: dragostea și înțelegerea față de oameni, capacitatea de a depăși barierele impuse de frica de necunoscut și îndatorirea de a da sens vieții și sănătății. „Halatul nu se moștenește, ci se câștigă prin muncă asiduă, efort și perseverență”, afirmă Dr. Tătaru, subliniind astfel importanța efortului personal și a meritocrației în domeniul medical. Mai mult, îmbrăcarea halatului vine cu o „responsabilitate pentru viețile omenești”, dar și cu satisfacția de a contribui la binele comunității.
Huseanul Nelu Tătaru e unul dintre doctorii apreciați și iubiți din zona. Își face meseria cu drag, iar pacienții se consideră norocoși și își lasă sănătatea pe mâinile medicului. Pentru Tătaru, asta presupune sa fii medic. Sa vindeci trupurile, dar și sufletele bolnavilor, să înțelegi și să iubești omul.
„Ce bine că vă văd, domnule doctor! Mulțumesc pentru tot.” Cam așa sună începutul de conversație cu pacienții mei pe care-i vizitez după intervențiile chirurgicale.
El continua prin a puncta faptul că „a fi medic înseamnă în primul rând să iubești oamenii, să îi înțelegi, să spargi barierele care apar din cauza fricii, dar mai presus de orice înseamnă să dai sens vieții și sănătății prin ceea ce faci. Halatul nu se moștenește, ci se câștigă prin muncă asiduă, efort și perseverență. Odată îmbrăcat, aduce cu sine responsabilitatea pentru viețile omenești, dar și fericirea împlinirii sufletești. Mulțumesc tuturor pentru gândurile bune!”, a conchis medicul Nelu Tătaru.
-
Stiri Moldovacu 2 săptămâni in urma
Lista drumurilor din Moldova unde s-au instalat radare fixe cu cameră
-
Știri Vasluicu 2 săptămâni in urma
Tragedie cu multe semne de întrebare la o fermă de păsări! Angajat decedat din cauza condițiilor de muncă, societatea ar încearcă să dea vina pe victimă
-
Știri Vasluicu 2 săptămâni in urma
Huși, orașul nepăsării: Bolnavii sunt lăsați să sufere, iar primarul Ciupilan privește de la distanță și se distrează
-
Bursa zvonurilorcu 2 săptămâni in urma
Managerul Popa Păhărel și comisarul Herghilă – Rețeta corupției care transformă un oraș într-unul al șpăgii- BURSA Zvonurilor
-
Știri Vasluicu 2 săptămâni in urma
Episcopul care vorbește mai puțin și face mai mult: Ignatie al Hușilor dă o nouă lecție de decență și respect pentru performanță
-
Știri Vasluicu 4 săptămâni in urma
Mafia de la Spitalul Județean Vaslui tremură: schimbarea conducerii amenință rețelele de corupție tolerate ani la rând de PSD
-
Bursa zvonurilorcu 3 săptămâni in urma
Popa Păhărel, “Ciapă” și Stavărul Herghilă– producători de cadavre și jmenuri din bani publici-BURSA Zvonurilor
-
Știri Vasluicu 4 săptămâni in urma
Primarii din Fălciu și Boțești, mai preocupați de afacerile personale decât de copiii și bătrânii abandonați