Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Matematică la Huși, județul Vaslui-FOTO

Publicat

in

Olimpiada Naţională de Matematică pentru gimnaziu se desfăşoară, în perioada 2 – 7 aprilie, în judeţul Vaslui, festivitatea de deschidere având loc, marţi, la Cinematograful „Dacia” din Huşi, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale.

Cu prilejul ceremoniei, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Radu Gologan, le-a transmis elevilor calificaţi la această competiţie să creadă în visele lor.

Avis Coffee Shop

„Eram de vârsta voastră, poate puţin mai mare, pentru că pe vremea aceea nu exista olimpiada naţională la clasele mici şi eram entuziasmat să văd personalităţi ale matematicii româneşti care într-un fel coordonau olimpiada şi uneori mă gândeam dacă o să ajung şi eu aşa. Am visat şi uite că s-a întâmplat, deci asta vreau să vă transmit: ‘Visaţi şi munciţi pentru acest vis al vostru, pentru că în general visele frumoase şi făcute prin muncă, se realizează!'”, a transmis Radu Gologan. El a menţionat că alegerea municipiului Huşi drept centru al olimpiadei pentru clasele a VII-a şi a VIII-a nu este întâmplătoare, ci se datorează faptului că acest loc al Moldovei a dat numeroase personalităţi importante.

”Am avut deosebita onoare de a participa la ceremonia de deschidere a Olimpiadei Naționale de Matematică, unul dintre cele mai prestigioase evenimente academice din România, ce se desfășoară anul acesta în municipiul Huși.
Ediția din 2024 a Olimpiadei Naționale de Matematică adună laolaltă în județul nostru, în inima Moldovei, crema talentelor matematice ale țării. Este un moment în care inteligența, creativitatea și pasiunea pentru matematică se întâlnesc într-un cadru competitiv, dar și colaborativ, subliniind importanța și frumusețea acestei discipline fundamentale.
Acest eveniment subliniază nu doar excepționalitatea și capacitatea de inovație a tinerilor participanți, dar și angajamentul județului Vaslui de a sprijini educația de înaltă calitate și de a promova excelența academică în rândul generațiilor viitoare. Într-o lume în continuă schimbare, matematica rămâne un pilon al dezvoltării personale și profesionale, un instrument important în înțelegerea și modelarea realității înconjurătoare.
Salut cu căldură toți participanții la această olimpiadă și le doresc să trateze fiecare provocare cu curaj și determinare. Să vă folosiți la maximum potențialul și să vă bucurați de fiecare moment al acestei experiențe unice. Succesul vostru în această competiție este doar începutul unui drum plin de realizări remarcabile în domeniul matematicii și nu numai.
Apreciem și mulțumim organizatorilor, profesorilor și tuturor celor implicați în realizarea acestei ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru efortul și pasiunea lor. Eforturile dumneavoastră contribuie semnificativ la promovarea educației de calitate și la formarea viitorilor lideri ai societății. Succes tuturor și să aveți o experiență memorabilă la Olimpiada Națională de Matematică!” a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Olimpiada Naţională de Matematică pentru gimnaziu este organizată de Ministerul Educaţiei, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Societatea de Ştiinţe Matematice – filiala Vaslui. Competiţia pentru clasele a VII şi a VIII-a va avea loc la Colegiul Naţional „Cuza Vodă” Huşi, în perioada 1 – 7 aprilie, iar reprezentanţii claselor a V-a şi a VI-a vor susţine proba la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, în perioada 9-12 mai.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, la cele două secţiuni ale olimpiadei vor participa circa 400 de elevi şi 150 de profesori din toată ţara, judeţul Vaslui fiind reprezentat de un lot format din şase elevi.

Totodată, în perioada 2 – 7 aprilie, are loc la Târgu Mureş etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru elevii de liceu, competiţie în cadrul căreia judeţul Vaslui este reprezentat de un lot de şapte elevi.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.