Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Directoarea unui centru a luat banii angajatilor!Ce ilegalitati mai comit protejatii lui Ionel Armeanu

Publicat

in

Zeci de angajati ai Complexului de Servicii Comunitare Malaiesti-Vutcani s-au trezit ca au redirectionat 2% din impozit unui ONG de care nici n-au auzit. Oamenii au inlemnit in momentul in care au primit acasa notificari de la ANAF si au aflat ca au sponsorizat un ONG. Cea care le-a luat ilegal banii, fara sa ii anunte este o angajata a Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, o protejata a lui Ionel Armeanu. Iulia Nestian, caci despre ea este vorba, ocupa si functia de director al Centrului Malaiesti. Si asta pentru ca este sustinuta puternic de anuniti politicieni. In plus, Nestian incalca frecvent regulile bunului simt! Si nimeni nu ii spune nimic. Dupa modelul sefului sau, Ionel Armeanu, Iulia Nestian, chiuleste pe rupte de la serviciu, dar incaseaza un salariu de aproape 10.000 de lei.
Revenind la manariile facute de directoarea Nestian, o subalterna a acesteia ne-a povestit ca s-a trezit ca a donat 2% din impozitul pe venit Asociatiei “Reusim impreuna Vutcani”, asociatie de care nici macar nu au auzit. A aflat asta abia cand a primit acasa o notificare de la ANAF. Altfel spus, Iulia Nestian a facut fals in declaratii, fals sub semnatura privata si uz de fals. “Su eu si colegii mei am primit acasa acele hartii. Eu nu stiam despre ce este vorba si m-am panicat. Am crezut ca am de dat bani. Am sunat si la Directie la Valsui, dar cei de acolo ne-au spus sa ne vedem de treaba noastra ca nu va fi nicio problema”, a declarat o angajata a Centrului Malaiesti. Potrivit surselor noastre, nu ar fi prima data cand duduia Nestian face astfel de manevre. Mai mult, aceasta este o practica anuala la Directia pentru Protectia Copilului. Cativa angajati de aici, protejati ai sefilor, si-au tras ONG-uri si isi baga in conturi sume frumusele. Cum institutia condusa de Armeanu este cea mai mare din judet ca numar de angajati este lesne de inteles cam cat se castiga din donarea celor 2 la suta. Anual sute de oameni doneaza cei doi la suta din impozitul pe venit catre organziatii, institutii sau asociatii.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Trai de lux pentru directori, mizerie si saracie in centre

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Sefii centrelor sociale din judetul Vaslui duc un trai de lux. Mai marii Directiei pentru Protectia Copilului le-au aprobat salarii colosale de cateva mii de lei si asa a ajuns un director al unui centru de batrani sa incaseze leafa de cateva mii de lei fara sa faca nimic in schimb. Iulia Nestian directorul Complexului de Servicii Comunitare Malaiesti-Vutcani nu prea da pe la serviciu, iar batranii internati in centrul pe care ea il conduce, traiesc in conditii inumane. Mizeria domneste in caminul lasat de izbeliste de directoarea plimbareata. Angajatii de aici nu au cui se plange atunci cand apare o problema, iar la sefii Directiei din Vaslui le-a fost interzis sa sune. In plus, Ionel Armeanu nici nu pare interasat de existenta acestor probleme. Subalternii Iuliei Nestian nu mai pot indura insa bataia de joc. Iulia Nestian este o protejata a celor din conducerea Directiei pentru Protectia Copilului. De altfel, subalternii domniei sale vorbesc despre tot felul de metode neortodoxe prin care Nestian a reusit sa obtina postul de sef al Centrului Malaiesti. In decursul unui an de zile, pe langa concediul la care are dreptul legal, duduia Nestian nu a calcat la serviciu vreme de 120 de zile. Angajatii domniei sale sunt cei care i-au adunat zilele lipsa si au semnalat problema mai departe, dar nimeni nu a luat nicio masura. Centrul din Malaiesti se darmama peste batranii internati aici, angajatii nu au produse pentru curatenie, iar hrana pe care o primesc oamenii este insuficienta si de proasta calitate. Iulia Nestian are cu totul alte preocupari decat bunul mers al lucrurilor in centrul pe care il conduce. Pentru ca nimeni sa nu afle de absentele sale repetate de la munca si de faptul ca centrul este lasat efectiv in voia sortii, directoarea cu apucaturi de stapan pe propria mosie, a dat ordin ca presa sa nu aiba acces in incinta unitatii

Angajatii pusi sa munceasca acasa la directoare
Doamna director nu doar ca nu vine pe la birou cu saptamanile, dar are tupeul sa se foloseasca de beneficiarii din centru si de subordonatii domniei sale. Potrivit angajatilor de la caminul de batrani, angajatii centrului si nu de putine ori beneficiarii de aici, au fost incolonati si obligati sa munceasca la vila doamnei director. Luni de zile, subordonatii Iulianei Nestian, au fost pontati la program si platiti din bani publici, dar au prestat pe mosia directoarei. Nestian si-a ridicat o vila somptuoasa in zona centrala a comunei. Conacul este aproape gata. A fost ridicat in mai putin de un an de zile. Vecinii Iuliei Nestian povestesc si ei ca angajatii de la centrul de batrani si uneori batranii de aici, persoane cu probleme psihice, au muncit pe branci la ridicarea vilei. Si nu sunt singurele afaceri ale Iuliei Nestian.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.