Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vasile Chelaru, seful Politiei Birlad, a scapat de arest! Judecatorii i-au dat control judiciar!

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Dupa mai multe ore de audieri, seful Politiei Barlad, Vasile Chelaru, a fost lasat sa plece acasa din arest. Judecatorii l-au pus sub control judiciar!
Comisarul şef Vasile Chelaru, comandatul Poliţiei municipiului Bârlad, a fost retinut luni seara. El a fost initial ridicat de mascati si dus la audieri. Dupa mai multe ore, procurorii au emis mandatul de retinere. Acuzatiile sunt: abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la delapidare. Vasile Chelaru este suspectat de procurori că ar fi încercat să ajute un tânăr acuzat de viol să scape de pedeapsă.
În consecinţă, comandantul Poliţiei Bârlad a fost ridicat de agenţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din timpul unei ședințe care avea loc la Vaslui şi dus la audieri la Parchet.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Șeful Poliției din Bârlad este bănuit că ar fi încercat să amâne cercetările într-un dosar de viol și că totodată ancheta în acest caz s-a desfășurat în mod defectuos. Mai sunt acuzați în acest dosar și alți subalterni.

Polițiștii sunt acuzați de faptul că după ce o tânără de 17 ani a depus o plângere la Poliție că a fost violată, aceștia ar fi încercat să refacă traseul adolescentei din ziua incidentului și în momentul în care au ajuns în fața apartamentului au oprit ancheta cu totul.

În același dosar mai este cercetat și șeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Exploatat şi Neglijat, psihologul Ionel Brătianu. Acesta este acuzat că ar fi făcut o expertiză favorabilă agresorului la cererea șefului Poliției din Bârlad, expertiză care contrazice faptele care s-au petrecut de fapt.

Pe de altă parte, șeful Poliției din Bârlad a declarat pentru presa locală că este nevinovat și că se simte nedreptățit, depunând și o plângere la procurorul șef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

”Într-adevăr, s-a emis un mandat de aducere pe numele lui Vasile Chelaru, acesta fiind condus la audieri. Procurorul de caz o să aprecieze, la finalul audierilor, dacă se impune emiterea unei ordonanţe de reţinere”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vaslui au precizat că Vasile Chelaru se află în concediu de odihnă, pe 5 şi 6 septembrie.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Bârlad au făcut, joi, mai multe percheziţii la sediul Poliţiei Municipale, în dosarul în care sunt cercetaţi şeful instituţiei, Vasile Chelaru, şi doi subordonaţi ai acestuia.

Cei trei sunt acuzaţi că ar fi tergiversat cercetările într-un dosar în care un tânăr de 24 de ani este anchetat pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului, fapte comise în aprilie anul trecut.

”La sediul Poliţiei Bârlad au avut loc patru percheziţii în urma cărora au fost ridicate mai multe documente şi unităţi de calculatoare. Activităţile s-au desfăşurat într-o cauză în care există suspiciuni cu privire la comiterea unor infracţiuni de serviciu într-un dosar în care sunt făcute cercetări pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Bârlad, Mihaela Plopan.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că Vasile Chelaru ar fi intervenit telefonic pe lângă şeful centrului din Bârlad, psihologul Ionel Brătianu, să întocmească expertiza în cazul tânărului.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.