Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Student bursier, șef peste 3000 de animale

Publicat

in

În ultimii ani, tot mai mulți tineri au ales să se întoarcă în locurile natale după absolvirea facultății,  pentru a intra în afaceri agricole sau zootehnice. Este și cazul lui Pericle Mihai Sălceanu, un student bursier care se implică serios în afacerea familiei sale încă din timpul studiilor. 

În ciuda faptului că majoritatea tinerilor doresc să părăsească zonele rurale în care s-au născut, există și cazuri în care aceștia revin după studii în locurile natale pentru a se implica în afaceri. Acest fenomen este tot mai des întâlnit în ultimii ani, sectorul agricol și zootehnic având mult de câștigat.

Avis Coffee Shop

Studentul bursier care vrea să devină un fermier de succes

Pericle Mihai Sălceanu (22 de ani) este student în anul III la Facultatea de Agricultură USV Iași. Născut și crescut în localitatea Leoști, comuna Pădureni, județul Vaslui, acesta a decis să se dedice afacerii familiei sale încă din anii studenției. Astfel,  tânărul muncește împreună cu fratele și părinții săi într-o fermă mixtă, ce include 3000 de ovine din rasa Merinos de Palas, circa 40 de vaci din rasa Bălțată românească, dar și 200 de hectare de culturi arabile și 300 de hectare de pășune.

Potrivit lui Pericle Sălceanu, producția exploatației este valorificată direct. Totodată, tânărul fermier recunoaște că dacă nu ar avea dragoste pentru animale nu ar rezista în agricultură. În ciuda faptului că pandemia de COVID-19 i-a afectat serios studiile, acesta nu s-a speriat niciodată de muncă și învățat. Astfel, tânărul a decis să-și continue studiile superioare dar și să se implice activ în ferma familiei. continuarea aici

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.