Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vremea până în 3 iulie în toate regiunile ţării. Temperaturile vor ajunge la 34 de grade

Publicat

in

Urmează o perioadă caniculară, în care temperaturile vor ajunge la 34 de grade în timpul zilei, potrivit prognozei realizate de meteorologi pentru perioada 20 iunie – 3 iulie. În acest timp este posibil să plouă doar sporadic, pe arii restrânse.

TRANSILVANIA
Prima săptămână a intervalului de prognoză se va caracteriza printr-o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 32 de grade, iar la începutul celei de-a doua săptămâni regimul termic va marca o uşoară scădere, astfel încât media maximelor în intervalul 27 iunie – 03 iulie va fi de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, fiind mai ridicate în prima săptămână, la o medie de 17 grade, pentru ca în a doua săptămână sa scadă spre o medie regională de 15 grade. Ploi de scurtă durată se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 26 şi 27 iunie.

MARAMUREŞ
Vremea se va încălzi treptat în primele zile ale prognozei, de la valori medii diurne de 29…30 de grade, spre 32 de grade pe 24 – 25 iunie, după care regimul termperaturii aerului va marca o scădere, spre o medie a valorilor maxime de 28…29 de grade, în cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză. Media minimelor nocturne va avea o evoluție similară și, de la valori de 17…18 grade în prima săptămână, va scădea ușor spre aproximativ 16 grade, din 28 iunie. Averse pe arii mai extinse, dar numai izolat moderate cantitativ, se vor semnala pe 20 şi 21 iunie şi, din nou, după data de 26 iunie.

MOLDOVA
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea va deveni caniculară în orele amiezilor, când, local, și disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi, în medie, între 32 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 19 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere ușoară, dar vremea se va menține călduroasă, cu maxime diurne de peste 30 de grade și minime nocturne în jurul a 17 grade. Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile, pe spații mici, în fiecare zi, dar cu precădere în jurul datelor de 23 și 26 iunie, respectiv 1 iulie.

DOBROGEA
În următoarele două săptămâni de prognoză, regimul termic nu va suferi modificări semnificative. Acesta va caracteriza o vreme călduroasă, cu temperaturi medii diurne ce vor depăși 30 de grade până în data de 27 iunie, apoi se vor situa în jurul valorii de 29 de grade. Valorile mimine vor fi caracteristice unor nopți tropicale, depășind 20 de grade în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe, de scurtă durată, va fi redusă şi, doar în 26 iunie și 2 iulie, acestea îşi mai pot face apariţia sporadic.

MUNTENIA
În cea mai mare parte a regiunii, vremea va fi caniculară până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză. Disconfortul termic va fi accentuat, mai ales în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime, de 19…20 de grade, în medie, vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Din 27 iunie vremea se mai răcorește, dar mediile maximelor diurne se vor situa, în continuare, peste 30 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în jurul a 18 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor, slabe cantitativ, însoţite și de descărcări electrice va fi mai mare în zilele de 23, 24, 26 și 27 iunie.

OLTENIA
Regimul termic nu se va modifica semnificativ în intervalul de prognoză, valorile termice urmând a se menține mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. Astfel, în prima săptămână se vor înregistra medii diurne de 32…33 de grade și temperaturi nocturne de 19…20 de grade, apoi valorile maxime se vor situa în jurul a 30 de grade, iar media regională a minimelor va fi de 18 grade. Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile, pe spații mici, în fiecare zi, dar cu precădere în jurul datelor de 23, 24 și 27 iunie.

LA MUNTE
Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă, pe tot parcursul intervalului de prognoză. Mediile maximelor diurne se vor încadra între 19 și 23 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între 11 și 14 grade, cele mai ridicate temperaturi urmând a se înregistra în intervalul 20 – 26 iunie. Aversele vor apărea în fiecare zi, dar pe arii mai extinse după data de 23 iunie, când, izolat, vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.