Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Doi soți din Iași, bătuți și umiliți de cel care i-a angajat: „Îi fugărea, îi chinuia”

Publicat

in

Descoperiri şocante făcute de poliţişti la o fermă de vite şi oi, din judeţul Iaşi.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Cel puţin doi angajaţi, o femeie şi un bărbat, se plâng că au fost trataţi ca nişte sclavi, sechestraţi acolo, bătuţi, umiliţi şi forţaţi să muncească în condiţii inumane. Apoi, plătiţi cu o nimica toată. În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit mai multe cărţi de identitate, aşa că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare. Deşi nu recunoaşte acuzaţiile, fermierul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, apoi cercetat în arest la domiciliu.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Oamenii din Dumbravă, comună Ciurea, spun că la ferma din maginea pădurii, proprietarul animalelor, un bărbat de 53 de ani, aduce muncitori din sate îndepărtate. Cu teamă, localnicii recunosc că mulţi s-au plâns că la fermă au fost loviţi, umiliţi şi obligaţi să muncească în condtii foarte grele.

Reporter„Ținea oamenii cu forţa la muncă?” 

Localnic„Da, îi ţinea cu forţa, îi fugărea, îi chinuia, nu le dădea bani, îi bătea când să le dea banii”

Reporter„De ce?”

Localnic„E slugă”.

Zilele trecute poliţiştii au făcut percheziţii la ferma respectivă şi în locuinţa suspectului, iar bărbatul a fost reţinut.

Printre victime, se număra un bărbat şi o femeie, oameni sărmani şi nevoiţi să îşi câştige pâinea cu greu. Poliţiştii au mai găsit însă la fermă şi alte cărţi de identitate, semn că numărul angajaţilor ar fi mult mai mare.

Localnic„Îi sechestra acolo, eu ştiu. S-au mai întâmplat multe acolo. Nu prea lua oameni din sat”

Reporter„Din alte comune?” 

Localnic„Lua de la Dagâţa, de unde nu-i aducea, îi amăgea cu nimica toată”.

Oamenii din comuna Ciurea spun că fermierul a fost căsătorit, are trei copii şi toţi se ocupau de această afacere de familie.

Localnic: „Îi chinuia doamnă, îi bătea, îi fugărea

Reporter: „A fost şi poliţia la el? 

Localnic: „Da, a fost”.

Bărbatul de 54 de ani este acuzat de supunere la muncă forţată sau obligatorie, lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire.

Din investigaţii s-a constat că în 2015-2017, prin ameninţări şi acte de violenţă, i-ar fi obligat să rămână la fermă sa, împotriva voinţei lor. Fermierul nu şi-a recunoscut faptele în fata procurorilor iar instanţă a decis să fie cercetat în arest la domiciliu, următoarele 30 de zile.

Radu NEAGU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.