Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Bogdan Sarbu, consilier local din Barlad, sare la gatul Episcopiei Husi. Nu vrea ca primaria sa ajute copiii sarmani

Publicat

in

Mare-i gradina Domnului, dar cu toate acestea sunt destui care sar gardul. Consilierul local al municipiului Barlad, Bogdan Sarbu, plictisit probabil de cand tot ravneste la scaunul de primar al Barladului, nu stie ce sa mai faca pentru a iesi in evidenta. Atat de destept e personajul, incat da pe spate audienta. Nu prea are insa habar de problemele barladenilor, in rest le stie pe toate. Dupa ultima sedinta de Consiliu Local, independentul Bogdan Sarbu s-a gandit ca nu ar fi rau sa atace Episcopia Husilor, adica fix pe acei oameni care mai fac ceva in acest judet. Asa i s-a nazarit lui Sarbu ca Primaria Barlad da prea multi bani pentru sustinerea unui centru de zi, centru unde primesc ajutor sarmanii orasului, sarmani de care nu stim daca domnului consilier ii pasa. Omu’ e in campanie electorala si cauta sa adune voturi. Iata ce a postat consilierul local pe retelele de socializare! 

Birsa Turism Fest Bijuterii

“BANII VORBESC !

Avis Coffee Shop

ȘTIAȚI CĂ….prin Hotărâre de Consiliu din cei 650/beneficiar, pentru 25 de copii defavorizați, o parte se duc pe ”SUSȚINEREA CHELTUIELILOR SALARIALE” ?

ȘTIAȚI CĂ…. am propus UN AMENDAMENT pentru ca suma să fie folosită doar pentru ”MENIUL ZILNIC OFERIT COPIILOR” și  ”CHELTUIELI CU UTILITĂȚILE” și A FOST RESPINS?

ȘTIAȚI CĂ…..Asociația căreia îi ”susținem cheltuielile salariale” a avut UN PROFIT NET de 34,96% în 2018 ?

ȘTIAȚI UNDE SE DUC BANII DUMNEAVOASTRĂ ????”

Atitudine consilierului local independent este una revoltatoare. Disperati dupa voturi si din dorinta de a se afirma, politicienii au ajuns să critice vehement faptul ca Primaria Barlad a decis sa plateasca ceva banuti pentru hrana si intretinerea unui centru de zi al Episcopiei Husilor. Consilierul independent nu este deranjat deloc de faptul ca oamenii necajiti sunt lasati in voia sortii si ca praduiala din bani publici este ridicata la rang de cinste de politicieni. Pe Sarbu il doare de banii care vor ajunge la centrul de zi. Alesului local nu ii pasa ca banii merg catre o institutie implicata in tot felul de proiecte benefice pentru oamenii din Barlad. S-a impotrivit finantarii si s-a facut de ras in sedinta prin incapatanarea cu care a sustinut ca banii nu trebuie sa ajunga la Asociatia Filantropia a Episcopie. Bogdan Sarbu nu a aflat probabil ca nu a inceput campania electorala. O astfel de atitudine este ridicola si de prost gust. Ce nu stie Bogdan Sarbu, este ca Primaria Barlad a alocat pentru respectivul centru de zi aproximativ 40.000 de lei, in timp ce Episcopia Husilor a contribuit cu peste 200.000 de lei. Stim ca matematica e grea, cum stim si ca cititul unor documente reprezinta o grea incercare pentru unii. Nu l-am vazut pe consilierul local al Barladului sa planga de grija copiilor care se culca flamanzi sau care nu au un acoperis deasupra capului. Domnia sa ar trebui sa stie ca Asociatia Filantropia a Episcopiei Husilor, a ajutat anul trecut peste 6000 de persoane si a cheltuit pentru actiunile caritabile peste 3.000.000 de lei. Cati oameni ati ajuta , domnule consilier local, platit din banii cetatenilor.  De cate ori v-ati donat indemnizatia de consilier, domnule Bogdan Sarbu? Cititi in continuare un raport care arata clar cum sunt cheltuiti banii si cati oameni sunt ajutati! 

Activitatea social-filantropică în anul 2019 

Anul 2019 a însemnat pentru Eparhia Hușilor o intensificare a activităților social-filntropice întrucât numărul beneficiarilor proiectelor sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși” din cadrul Episcopiei Hușilor, a crescut considerabil, ca urmare a faptului că tot mai mulți sponsori s-au alăturat eforturilor constante de extindere a programelor de asistență socială derulate.

Principale programe și activități sociale derulate în anul 2019 sunt:

  • Programul „Braţele părinteşti”, susținut financiar de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin care au fost acordate burse sociale unui număr de 100 de copii de vârstă şcolară, cu rezultate bune la învăţătură, provenind din familii sărace şi cu mulţi copii;
  • ,,Un ghiozdan pentru noul an școlar”. În cadrul acestui proiect, aproximativ 1700 de copii au primit ghiozdane și rechizite pentru ȋnceputul noului an școlar;
  • ,,Dar de Crăciun ediția a II-a – Căldură pentru inimi curate” – un număr de peste 1700 de copii, proveniţi din familii cu probleme financiare, au primit ȋmbrăcăminte și încălțăminte nouă (geacă de iarnă, ghete, pulovere, căciuli, mănuși, fulare, șosete și dulciuri). Evenimentul s-a desfășurat în curtea Catedralei Episcopale , iar beneficiarii acestei acțiuni filantropice au fost copii din Eparhia Hușilor, precum și 100 de copii din Basarabia;
  • „Caravana dăruirii” – programul este destinat în special copiilor aflați în dificultate materială, dar și persoanelor în vârstă, cu venituri foarte modeste, din Episcopia Hușilor. Prin intermediul acestuia, în anul 2019 au fost distribuite aproximativ 10.000 kg de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, parte a acestui proiect fiind sprijinită de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.
  • „Bucuria e acasă” – Prin extinderea acestui proiect în anul 2019, s-a realizat construirea a patru case pentru familii defavorizate și cu mulți copii;
  • „Pâinea noastră cea de toate zilele” – proiect social prin care se oferă sâptămânal un număr fix de 250 de pâini mai multor persoane nevoiașe din municipiul Bârlad;
  • Programul „Ajutor de urgenţă”, care se desfăşoară permanent, scopul său este sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale aflate în situaţie de criză.
  • ,,Bun venit, copilărie” ediția a II-a. Evenimentul s-a desfășurat în anul 2019 sub genericul „Tărâm de poveste”, iar în cadrul său, aproximativ 1500 de copii, proveniţi din familii defavorizate de pe raza judeţului Vaslui, ȋnsoţiţi de preoţii coordonatori și de voluntari, au sărbătorit Ziua copilului ȋn curtea Catedralei Episcopale.

Pe lângă aceste programe social-filantropice permanente, amintim și suportul material și financiar acordat de către unele parohii ortodoxe române din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale (Marea Britanie, Irlanda, Franța), Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei si Portugaliei, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord;

Așezămintele sociale din cadrul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huși:

În anul 2019, în cadrul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huși, a mai fost înființat încă un așezământ social, în prezent funcționând sub patronajul Episcopiei Hușilor 4 așezăminte sociale, fiecare dintre ele oferind două tipuri de servicii de asistență socială: centru de zi pentru copii și serviciu de ȋngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, cu mențiunea că Așezământul social „Sfântul Gheorghe” din localitatea Ghermănești, pe lângă cele două tipuri de servicii menționate mai sus, dispune și de serviciul social pentru copii sub forma caselor de tip familial.

Așezămintele sociale sunt:

– Așezământul social ,,Sf. Ierarh Nicolae” Fălciu;

– Așezământul social ,,Sf. Stelian” Boţești;

– Așezământul social ,,Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” Bârlad;

– Așezământul social „Sfântul Gheorghe” Ghermănești, inaugurat în data de 22 octombrie 2019.

Totodată, în cursul anului 2020 se vor adăuga următoarele centre sociale:

– Așezământul social „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” Huși, în curs de pregătire pentru inaugurare;

– Așezământul social „Sfântul Ierarh Spiridon” Bârlad, în curs de pregătire pentru inaugurare. Toate serviciile oferite de cele patru așezăminte sociale au fost licențiate, conform legilor în vigoare. Valoarea totală a ajutoarelor materiale și financiare, la care se adaugă cheltuielile de întreţinere lunară a aşezămintelor sociale şi costurile cu personalul aferent, a fost de 3.239.527 lei.

Numărul total al beneficiarilor acestor programe, copii şi bătrâni, a fost de peste 6000 de persoane. Această sumă nu cuprinde și cheltuielile legate de multiplele activități caritabile, ocazionale sau tradiționale, ale parohiilor și mănăstirilor, desfășurate în beneficiul persoanelor aflate în dificultate, care nu au fost cuantificate financiar, și nici valoarea produselor distribuite către aceștia în cursul acestui an.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.