Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Invazie de șacali în județul Vaslui! Localnicii susțin că sunt îngroziți de urletele animalelor pe timp de noapte

Publicat

in

Numărul de șacali de la nivelul județului Vaslui a scăpat de sub control. Majoritatea animalelor sunt în partea sudică a județului Vaslui, dar și pe Lunca Prutului. Locuitorii din zona respectivă trăiesc nopţi de groază, din cauza haitelor de şacali. Animalele sălbatice îi terorizează pur şi simplu cu urletele pe care le produc, asta pe lângă pericolul pe care îl reprezintă apropierea lor de oameni. 

„În această perioadă este deschisă vânătoarea la specia vulpe și șacal. Șacalii ne fac probleme în absolut toate localitățile județului. Șacalii atacă în haită, iar oamenii să sune la 112 în astfel de cazuri pentru a putea interveni. Se împușcă săptămânal șacali, însă nu reușim să îi stăpânim. Este un număr foarte mare. Se dezvoltă pe malul râului Prut, deoarece acolo nu se poate interveni pentru a combate această specie”, a spus Vasile Negru, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui.

Avis Coffee Shop

Această specie de șacal nu a existat în Moldova înainte de 2012. Vasluiul este cea mai afectată zona din regiune și nu de puține ori s-au semnalat atacuri la animalele din gospodării. Apariția acestui animal de talie medie stârnește îngrijorare cu atât mai mult cu cât nu prea are duşmani naturali. Se estimează ca pe raza județului Vaslui există între trei și patru sute de șacali, concentrați în special pe Valea Prutului.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.