Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Bătaie de joc la Codăești! Ciclismul, un sport de evitat, un calvar pe două roți printre stâlpi- FOTO

Publicat

in

Pentru iubitorii de bicicletă și plimbări relaxante pe trotuar, comuna Codaesti devine scenariul unui spectacol absurd, demn de teatrul grotesc. Locuitorii comunei și vizitatorii acesteia sunt „fericiți” să experimenteze un parcurs plin de obstacole — o aventură pe o pistă de biciclete și pe un trotuar unde stâlpii se înalță mândri chiar în mijlocul drumului. 

Ar putea părea un scenariu pentru un film cu proști! Este însă crudul și realul peisaj urbanistic oferit de firmele de construcții Nomis și Safir. Acestea s-au gândit probabil că locuitorii comunei au nevoie de mai multă emoție și adrenalină în viața lor plictisitoare și au decis să încorporeze stâlpii direct pe traseele pe care ar trebui să fie cele mai accesibile și sigure.

Avis Coffee Shop

“Ar trebui să aplaudăm originalitatea, sau să protestăm împotriva unui astfel de dispreț față de banul public și siguranța cetățenilor? Ferească Dumnezeu și toate inteligențele umane de așa nivel de incompetență în design urban”, spun cetățenii din comună.

Se spune că „toate drumurile duc la Roma”, dar în Codaesti, se pare că toate drumurile duc la un stâlp. Aceasta nu este doar o bătaie de joc; este o demonstrație clară că atunci când incompetența se întâlnește cu indiferența, rezultatul este, inevitabil, grotesc.

“Datorită acestui mix unic de obstacole, Codaesti ar putea să fie nominalizată la premiile pentru cel mai „inovativ” proiect urbanistic, categoria „Cum să nu faci un trotuar și o pistă de biciclete”. Sfatul meu pentru cetățenii și vizitatorii comunei: dacă vreți să vă păstrați sănătatea mintală și fizică intace, poate ar fi mai sigur să evitați aceste „atractii” pline de surprize. Sau, alternativ, începeți să practicați slalomul — se pare că va deveni sport național în Codaesti!” mai spun cetățenii.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.