Conecteaza-te cu noi

Tehnica

Soluții de iluminat de înaltă calitate pentru interior și exterior

Publicat

in

BeCElectric.ro este o destinație de top pentru soluții de iluminat, oferind o gamă variată de produse de înaltă calitate pentru iluminat interior și exterior. Cu un focus pe eficiența energetică și inovație, site-ul oferă corpuri de iluminat moderne, becuri LED, aplice led, plafoniere led,lampi birou led, iluminat solar, proiectoare solare led,accesorii și alte echipamente esențiale, navigând pe platforma lor online, vei descoperi o selecție vastă de corpuri de iluminat elegante și funcționale, potrivite pentru orice stil de decor. Cuvinte cheie precum „iluminat LED”, „corpuri de iluminat moderne” și „eficiență energetică” definesc oferta lor diversificată. BeCElectric.ro ofera consultanță personalizată și recomandări pentru a te ajuta să găsești soluțiile ideale de iluminat pentru nevoile tale specifice. Pe lângă produsele de înaltă calitate, site-ul oferă și resurse utile, cum ar fi ghiduri de achiziție și sfaturi de întreținere, pentru a asigura o experiență de cumpărături plăcută și informativă. Explorează gama lor variată de produse de iluminat și transformă-ți spațiul într-un mediu luminos și reconfortant. Pentru cele mai bune soluții de iluminat LED și accesorii, vizitează BeCElectric.ro astăzi!

Întrebări și răspunsuri de aprofundare în iluminatul LED

Avis Coffee Shop

Sunt corpurile de iluminat cu LED eficiente energetic?

Desigur! Această însușire reprezintă chiar principalul avantaj al tehnologiei LED: faptul că se realizează o economie la consumul de energie electrică de 80-90% comparând cu becurile incandescente, care utilizează doar o mică parte din energie pentru iluminat și restul este irosit prin căldura emanată. Inclusiv sursele de iluminat fluorescente sunt net depășite în eficiența energetică de orice produs de iluminat LED.  

Care este durata de viață unei surse de iluminat cu LED?

Durata de viață a ledurilor poate ajunge la un maxim de 100.000 de ore, depășind-o fără probleme pe cea a surselorincandescente, care se opresc după cel mult 2000 de ore de funcționare. Deși sursele fluorescente erau cunoscute în trecutdrept longevive, durata lor maximă de viață de 15.000 de ore devine modestă în raport cu posibilitățile din prezent.  

Tehnologia LED costă. În cât timp sunt recuperați banii?

Achiziționarea de surse de iluminat LED reprezintă nu o simplă cheltuială, ci o investiție în iluminat mult mai bun și totodată eficient energetic. Cum orice investiție are o durată de amortizare (adică de recuperare a sumelor investite), amortizarea se realizează în 1 an dacă se folosesc 3h/zi în medie, așadar după circa 1100 de ore de funcționare. În restul de zeci de mii de ore se face economie de energie – deci sunt economisiți bani.

Care este durata de aprindere completă a LED-urilor?

Ledurile ajung la nivelul maxim de strălucire în doar câteva microsecunde, insesizabil pentru ochiul uman, deci instantaneu – dar, pentru acuratețea științifică, se face precizarea aproape instantaneu. Lămpile fluorescente, spre deosebire, ajung treptat-treptat la nivelul maxim de iluminare, fiind necesare 3 minute. După ce că este eficientă, tehnologia LED este și rapidă – se poate spune că este adaptată la era vitezei.

Este recomandat iluminatul cu LED pentru ecologiști?

Absolut, din mai multe motive: cele menționate mai sus (eficiență energetică și durată mare de viață), dar și din motiv că LED-urile nu conțin mercur sau alte substanțe periculoase pentru mediu. Cu alte cuvinte, se consumă mai puțină energie electrică în scop de iluminat și, în plus, deșeurile provenite sunt mult mai puține și mult mai puțin nocive pentru mediu – exact ceea ce caută persoanele care pun accent pe protejarea mediului înconjurător.

Cât de multă sau de puțină căldură emit becurile LED?

Becurile LED și toate celelalte corpuri de iluminat cu LED emit foarte puțină căldură – atât de puțină încât ele pot lumina fără probleme produse sensibile la căldură, putând fi poziționate extrem de aproape de operele de artă, spre exemplu, sau de biblioteca plină cu cărți. Produsele alimentare pot fi și ele prezentate într-un galantar cu ajutorul luminii LED. Puterea termică redusă a LED-ului ușurează lucrurile în acest sens. 

Cât de durabile sunt ledurile punct de vedere mecanic?

Fiindcă LED-ul nu este casabil, nu conține filament și nici multe piese componente, acesta rezistă foarte bine la șocuri și vibrații, permițând astfel utilizarea în mijloace de transport, zone industriale, lifturi, scări rulante și în orice alt loc sau în oricare altă vecinătate care ar aduce daune sigure unui bec incandescent, spre exemplu. Așadar, se dă undă verde la utilizat leduri în aceste zone supuse șocurilor mecanice.

Se spune că lumina LED este de calitate. Câteva detalii?

Sigur, dar înainte de toate trebuie stabilit ce înseamnă calitatea iluminării. Se referă la distribuția uniformă pe suprafața luminată, dar și la culoarea bine definită, vie, care se obține.Tehnologia LED permite aceste lucruri – plus că permite și schimbarea culorilor ori a temperaturii culorii – de la lumină caldă la lumină rece. LED înseamnă calitate și versatilitate.

Întrebări și răspunsuri de inițiere în iluminatul LED

Ce înseamnă tehnologia LED?

LED este acronim pentru Light Emitting Diode, în traducere Diodă Emițătoare de Lumină. Este un dispozitiv care convertește energia electrică în lumină. LED-ul a fost inventat în anii 1960 într-o formă incipientă, cu eficiență mult scăzută față de cele disponibile în ziua de azi, având un istoric interesant, cu multe evoluții dar și stagnări, cu multedescoperiri științifice importante care astăzi, din fericire, își arată efectele și care au adus evoluția iluminatului în prezentul nostru pe care îl traversăm chiar acum. Iar viitorul LED arată și mai bine, răspândirea lor fiind în continuă accelerare.

Ce modele de LED sunt în general?

Astăzi există mai multe modele, fiecare cu caracteristicile sale potrivite pentru nevoi specifice de iluminare. Ledurile tip SMD se regăsesc la benzile LED, la becurile LED cu dulie, la panouri și aplice. Ledurile tip COB, de mare putere, se regăsesc la proiectoare, lămpi stradale, spoturi încastrabile etc. Power LED se folosesc la becuri, proiectoare și diferite spoturi LED. COG Led (Chip on Glass LED) sunt mult mai noi și sunt acelea care permit efectul de filament/ de lumânare, un efect atât de plăcut și de dorit. Din varietatea de modele rezultă și varietatea mare de produse de iluminat cu LED.

Cât curent consumă becurile cu LED?

Becurile LED consumă chiar și cu 90% mai puțin decât becurile incandescente, așadar decât cele cu filament, motivul fiind acela că energia electrică se transformă toată în lumină, spre deosebire de becul incandescent care o irosește aproape pe toată transformând-o în căldură. La acest lucru atât de avantajos se adaugă faptul că becurile LED în sine au o durată de viață de până la 50 de ori mai mare decât becurile cu incandescență, așadar costurile cu iluminatul vor fi chiar mai mici. A uita lumina aprinsă undeva nu mai reprezintă o catastrofă.

Cum arată lumina generată de un LED?

LED-ul generează practic ce lumină se dorește, pornind cu opțiunile de la lumina albă rece (cea ca de tub de neon) la alb natural (alb lumina zilei, așadar un alb precum la amiaza unei zile însorite), la alb cald (precum lumina la apusul soarelui, în acea nuanță plăcută) și până la lumini multicolore cu jocuri și alternanțe ce pot fi setate din telefon sau prin telecomandă. Intensitatea luminii poate fi reglată la becurile LED dimabile. Lumina provenită dintr-un corp de iluminat LED poate fi de bază, de accent și de detaliu.

Ce lucruri pot fi iluminate folosind LED?

Iluminatul LED se utilizează astăzi cu succes în aproape toate domeniile și în aproape orice loc. Lumina LED schimbă complet ambianța din casă și pun în valoare amenajarea interioară, produsele de decor sau obiectele de artă;iluminează bine și potrivit curtea și elementele de decor sau arhitecturale; asigură o bună iluminare a zonelor pe unde calcă oamenii, precum și a pasajelor, a spațiilor comerciale; aduce îmbunătățiri considerabile și în zona industrială, acolo unde iluminatul slab crește pericolele, dar iluminatul suficient și corect amplasat le îndepărtează definitiv

Iluminare cu bandă LED: Mai mult stil cu mai puțină energie

Banda LED este o soluție de iluminat adaptată epocii pe care o traversăm, caracterizată de iluminat inteligent, economic și în multiple variante la alegere. Orice își doresc să facă oamenii ce se îndreaptă către aceste benzi, vor face totul cu stil și în propriul lor mod.  

Banda LED de putere mare reprezintă o soluție de iluminare la care generația trecută doar visa: și suficient de puternică pentru a ilumina optim obiecte și elemente în spații interioare și exterioare, și eficientă privind consumul de energie; și cu lumină simplă caldă/rece, și în variante multiple de culori.

Iluminatul LED înseamnă o soluție creativă de iluminare iar banda LED este un aranjament de LED-uri care permite atingerea scopurilor: iluminare festivă, iluminatul suplimentar, evidențierea elementelor de artă sau de construcție ș.a.m.d. O bandă LED auto va schimba atmosfera din habitaclu incredibil de mult și de repede (deși cu unele condiții legislative: să fie indisponibile/dezactivate culorile roșu și albastru). 

Cum se obține banda LED?

Pentru a obține banda LED, producătorii pregătesc o placă de circuit îngustă, mai lungă și neapărat flexibilă. Mai apoi montează ledurile pe placă, după anumite reguli simple și stricte, stabilind dinainte două aspecte esențiale: ce LED-uri vor fi montate pe bandă, precum și numărul pe metru.

În acest mod se poate calcula consumul de putere al benzii respective: un consum de 12W per metru va însemna un consum de 12W x 3 = 36W pentru o bandă cu lungimea de 3 metri. Fiindcă este flexibillă, va putea fi încadrată ușor oriunde se va dori să fie poziționată și indiferent de lungime. Pur și simplu se identifică banda de acea lungime sau una mai lungă, din care se va tăia cât e nevoie. 

O bandă de putere mică va necesita transformator, dar o bandă mare și de putere mare se va conecta direct la priză. Benzile pot fi de mai multe modele, transcrise în funcție de dimensiunile LED-urilor din componență: 5050, însemnând 5mm x 5mm, 2835, însemnând 2,8mm x 3,5mm etc.

Culorile iluminatului LED

Există benzi cu lumini simple, cu temperatură de culoare mai scăzută (lumină albă), medie (lumină neutră) sau ridicată (lumină caldă). Există și benzi LED de tip RGB (Red Green Blue), practic cele trei culori de bază din care se compun toate celelalte – sau RGBW (adică plus White), astăzi existând destule modele, pentru acoperirea tuturor preferințelor sau necesităților posibile.

Interesant la iluminatul LED RGB este că funcționează pe bază de controller. Oamenii pot hotărî astfel variantele de culori, modul în care acestea alternează în locul lor, dar și frecvența de schimbare a culorilor.

Aceste produse de iluminat inteligent au nevoie de profile led, care să le protejeze și să le facă lumina difuză, pentru a conferi un efect mai plăcut. Sunt profile bandă LED pe care le punem la îndemână, exact lângă categoria noastră de bandă LED ori lângă seturile noastre de benzi.

Eficiența energetică a LED-urilor, la care se adaugă flexibilitatea și capacitatea de a trasa surse de lumină prin intermediul benzilor, creează premisele unui iluminat pliat pe preferințe și plin de stil, oricât se dorește de puternic cu implicarea unui consum mic de energie.

Cumpărături pentru Plafoniera LED? Consultați cele mai bune alegeri ale noastre

Cauți o Plafoniera LED care să răspundă nevoilor tale? Cu atât de multe opțiuni de pe piață, poate fi greu să știi de unde să începi. Dar nu vă faceți griji – aici vă vom oferi recomandările noastre pentru cele mai bune LED-uri plafoniera și vă vom oferi sfaturi despre cum să faceți achiziția.

Înainte de a începe să cumpărați Plafoniera LED, este important să vă cercetați modelele disponibile. Înainte de a lua o decizie, veți dori să luați în considerare caracteristici precum consumul de energie, gradul de intensitate, tipul de montare și temperatura de culoare. Nu uitați să citiți recenzii de la alți clienți – acestea pot oferi o perspectivă neprețuită asupra calității și performanței produsului. Având toate acestea în minte, veți fi gata să faceți cumpărături pentru plafoniera LED perfectă.

Este important să luați în considerare eficiența energetică și performanța fiecărui LED Plafoniera înainte de a cumpăra. Căutați un model care să aibă un echilibru bun între luminozitate și consumul de energie la cumpărături. Unele modele au o evaluare „Eficiență” pe etichetele produselor lor, în timp ce altele oferă detalii de performanță în secțiunea cu specificații de pe site-ul lor web sau incluse cu produsele lor. Asigurați-vă că țineți cont de aceste informații atunci când luați decizia finală, astfel încât să cumpărați cel mai eficient Plafoniera LED posibil.

Selectați o temperatură de culoare preferată sau alte caracteristici.

Când cumpărați un LED Plafoniera, vă recomandăm să alegeți unul care are cea mai bună temperatură de culoare pentru nevoile dvs. de iluminare. Temperatura de culoare indică cât de cald sau rece arată o sursă de lumină; ați putea prefera un aspect mai rece pentru a crea o ambianță mai luminoasă sau un aspect mai cald pentru iluminarea de accent și caracteristicile de evidențiere. În plus, există și alte funcții din care puteți alege, cum ar fi variatoare de intensitate, panouri de lumini detașabile, unghiuri de iluminare reglabile, temporizatoare de oprire automată și multe altele. Luați în considerare ce fel de caracteristici ar fi cele mai benefice pentru scopurile dvs. și acordați prioritate acestora atunci când faceți alegerea.

Stabiliți de câtă lumină aveți nevoie pentru spațiul dvs.

Înainte de a cumpăra o Plafoniera LED, asigurați-vă că luați în considerare dimensiunea spațiului dvs. și cantitatea de iluminare de care are nevoie. Nu doriți să iluminați sub sau prea mult o zonă, deoarece acest lucru poate provoca disconfort pentru ocupanți. Pentru a determina de câtă lumină aveți nevoie, puteți măsura suprafața camerei dvs. și puteți consulta profesioniști în iluminat pentru instrucțiuni privind determinarea numărului adecvat de corpuri de iluminat și lumeni – un standard pentru măsurarea puterii luminoase – necesari pentru spațiul dvs.

Asigurați-vă că calculați costul de instalare și/sau taxele de asistență profesională și în bugetul dvs.

Pe lângă luarea în considerare a nevoilor de instalare, ar trebui să luați în considerare și costul angajării unui electrician profesionist sau antreprenor în buget. Dacă nu vă simțiți confortabil să instalați singur un LED Plafoniera, cel mai bine ar fi să apelați la un profesionist. Un profesionist se poate asigura că luminile sunt instalate corect, cu toate componentele necesare incluse și conectate corect. Costurile de instalare profesională variază în funcție de lucrare, dar pot varia de la 50 USD la mai mult de 100 USD pe oră.

Populare

Stiri din categoria: Tehnica Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.