Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tamara Buciuceanu a murit. Marea actriță avea 90 de ani

Publicat

in

Spitalul Elias a anunțat marți, cu regret, dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez.

Tamara Buciuceanu Botez a împlinit anul acesta 90 de ani.

Avis Coffee Shop

Vestea morţii a venit spre seară, după ce medicii anunţaseră iniţial că starea actriţei Tamara Buciuceanu Botez s-a agravat. Era internată la secţia de terapie intensivă. Doctorii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, însă inima ei a încetat să mai bată.

Cei care au cunoscut-o şi i-au fost alături pe scenă, au aflat cu durere că doamna comediei româneşti nu mai este. Şi-o amintesc cu drag pe Tamara, cum le-a dat sfaturi şi i-a încurajat să cucerească publicul.

Tamara Buciuceanu Botez era una dintre cele mai apreciate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia de aur. A făcut roluri memorabile pe scenă, dar şi în peste 25 de filme: Titanic Vals, Cuibul de viespi, Nunta muta sau De ce bat clopotele Mitică? Personajul emblematic rămâne însă profesoara Isoscel din seria ”Liceenii”.

Acum câţiva ani, actriţă a primit o stea pe aleea celebrităţilor din Bucureşti.

Tamara Buciuceanu Botez împlinise 90 de ani pe 10 august, iar peste 60 dintre aceştia i-a dedicat scenei. Dumnezeu să o odihnească!

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.