Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Dupa moartea tatalui au fost dati afara din casa. Umbla desculti si traiesc din mila vecinilor- FOTO

Publicat

in

O femeie din satul Cioatele- Negresti, judetul Vaslui a ajuns la capatul puterilor si isi striga durerea, in speranta ca va fi ajutata. În urma cu aproxitmativ o luna de zile, sotul ei a murit intepat de un taune, in timp ce muncea in padure si a ramas singura cu sase copii mici. Rudele sotului au dat-o afara din bordeiul unde au locuit cu totii in ultimii ani si s-a mutat in casa unui vecin, temporar. Localnicii isi fac mila de copii si le dau haine, jucarii sau mancare, pentru ca veniturile acestei familii depasesc cu putin 1.000 lei lunar.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

De cand i-a murit barbatul, lacrimile nu se mai usuca  pe obrajii acestei mame, care la doar 32 de ani a ramas vaduva, cu sase copii (cu varste curpinse intre 1 si 14 ani). Neputincioasa in fata greutatilor, isi strange micutii la piept si spera intr-un miracol. Nu au casa, pentru ca locuinta modesta unde au stat pana la moartea sotului, apartine familliei acestuia si nu a gasit intelegere la rude. Un localnic nu a lasat-o pe drumuri cu copiii si i-a oferit, temporar, o casa cu doua camere. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

“Sunt pierdut in ochii lor tristi. Ma mut aici de sarbatori, stau cu ei. Am patru copii acasa, dar atata tristete nu am vazut niciodata. Sunt lucruri pe care nu le pot exprima. Ei traiesc o drama. Nu stiu care e primul ajutor: cel material sau cel afectiv. In primul rand au nevoie de afectivitate. Nu au casa, aici stau intr-o casa primita temporra. Casa unde au stat cu sotul apartine si fratilor, au drepturi acolo. A aparut suferinta, femeia e singura cu 6 copii, nu are alt ajutor, traiesc cu 1.000 lei. Nu stiu cine poate trai cu 1.000 lei pe luna. Azi copii nu au iesit din casa din cauza ca nu au soste”, povesteste preotul Mihai Paraschiv. 

Tanara lupta cu neajunsurile, insa. Nu are decat hainele primite de pomana, din sat, regretul ca nu poate castiga un ban si ca nu le poate asigura un trai indestulat copiilor ei. In aceasta dimineata, preotul i-a gasit pe patri dintre frati desculti. Nu mai aveau sosete de schimb si s-a grabit sa ii incalte. Nevoile lor sunt insa uriase si imposibil de rezolvat peste noapte. In plus, atat mama cat si cei mici sunt profund afectati de pierderea tatalui, un barbat de 38 de ani, care trudea cu ziua prin sat si care si-a pierdut viata de curand, dupa ce a fost intepat de un taune si medicii nu l-au mai putut salva. In famillie sunt 3 fete si 3 baieti. Femeia e harnica, se preocupa de ei, ii da la scoala si la camin. A suferit un soc dupa pierderea sotului si a caminului unde era obisnuita. “Chiar nu inteleg nici eu cum am ajuns in aceasta situatir. Nu mai am cuvinte. Nu mai am grai, ca ininate. Nu ma mai gandesc la sarbatori, la mancare, la nimic. As vrea, dar nu stiu cum sa fac. El a murit la padure, cand lucra. Era sprijinul casei. Acum e foarte greu. Cateodata zic ca mai bine mor decat sa mai traiesc viata asta. Cumnatul ne-a fugarit din casa”, declara Dorina Tipa , mama copiilor.

“Nu stiu ce e mai important, sa le aduc un dulcle, sau sa ii iau in brate, sa ma joc cu ei. Totul e important. Am si eu copii acasa si ma pun in situatia copiiilor de aici, copii mei fara mine. Nu poti gandi altfel cand vezi asa minuni mici care au nevoie de iubire si de o casuta”, mai spune preotul Mihai Paraschiv. 

Comunitatea se va implica sa ii ridice o locuinta, dar are nevoie de orice mic ajutor. “Drama prin care trec acesti copii si mama lor ne lasa fara cuvinte. Nu putem fi inidferenti in aceasta situatie. Oamenii cu suflet si cu bani trebuiie sa ajutam sa le facem viata cum ar trebui sa fie. Prin moartea tatalui, simt lipsa de afectiune. Au doar pe mama lor cu ei. Mama lor trece prin aceasta drama, trebuie sa fim soliodari cu ea si cu copiii si sa treaca peste aceasta  etapa”, spune un localnic din Cioatele.

Mihaela SIMA

Persoanele care vor sa ajute aceste suflete chinuite pot lua legatura cu preotul Mihai Paraschiv- 0740780820 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.