Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Fara mancare si fara jucarii, 7 copii plang langa mama lor bolnava de cancer -FOTO

Publicat

on

Butnariu Ionela are 40 de ani, locuiește în Dorohoi, chiar lângă Gară. Are 7 copilași micuți toți (cel mai mic 1 an și cel mai mare 13 ani). Dar mai are ceva: un cancer care a țintuit-o la pat și a epuizat-o de toată puterea pe care ar fi trebuit să o dedice copiilor ei.

Mămica face chimioterapie pentru cancer uterin, care a fost descoperit la 6 luni după nașterea ultimei fetițe. Are nevoie mare de bani, de haine și mâncare pentru copii.

A fost deschisă o pagină de donații pe Facebook în acest sens, de către cumnata ei.

”Mi-au dat lacrimi în ochi când am văzut că aproape nu mai avea putere să lupte cu boala crâncenă. Mi-a povestit cu lacrimi în ochi că nu are pijamale, halat, lenjerie de corp, papuci plus haine mărimea S-M să meargă la spital, deoarece a slăbit foarte mult și îi sunt mari toate. Nu am stat pe gânduri și m-am întors la ea cu toate cele cerute – noi cumpărate, iar la copilași cu dulciuri și inclusiv bani de drum, deoarece urmează să plece la Iași pentru altă ședință de chimioterapie”, a scris pe Facebook o femeie care a ajutat-o pe mămica atât de bolnavă. De asemenea, s-a solicitat ajutorul pentru haine soțului ei, mărimea 40 la încălțămimte și haine mărimea S-M, deoarece și el este slăbit și lucrează cu ziua, potrivit botosaneanul.ro

Copilașii au primit hăinuțe, păpucei, doi saci de jucării, au de toate în acest moment.

”Printre glasuri am auzit vocea blândă a fetiței mari de 13 ani care a fost omisă și doar ceilalți 6 frați au primit donații”, mai scrie persoana care zilele trecute a fost la locuința copiilor.

Fetița Raluca-Ioana are 13 ani. Ea are grijă de toți frățiorii mai mici în lipsa mamei, merge și la scoală și poartă mărimea 158 la hăinuțe și 37 la încălțăminte.

Frățiorii ei:

1. Ștefania face 1 an în decembrie;

 2.Leo- 2 ani, poartă pampers mărimea 4-5;

 3.Andreea- 3 ani jumătate ;

 4.George-5 ani;

 5.Alessia- 8 ani;

 6. David- 9 ani.

I-ar mai ajuta niște alimente, pampers și lapte deoarece pentru 3 dintre copilași acesta este alimentația de bază.

Îi puteți ajuta donând pe pagina lor de Facebook – orice leu contează pentru  viața mamei lor. Sau luați legătură la telefon cu fata mai mare Raluca -0757513534.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Lidia

    decembrie 16, 2019 la 6:59 pm

    Un linc cu pagina, va rog ! Multumesc !

  2. Covaci Florina

    decembrie 21, 2019 la 11:50 am

    Bunā,as dori să ajut. Îmi trebuie adresa exactă și fetița de 13 ani, am sunat, nu a răspuns, reîncerc mai târziu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StiriEst

Ignatie: “Nu cumva Moldova este izolată, slab dezvoltată, pentru că centrul, probabil, nu valorifică provincia?”

Publicat

on

De catre

Episcopul Ignatie al Husilor a participat la actiunile organizate la Barlad cu ocazia Zilei Unirii.

Nevoia de resuscitare a unui deziderat comun al unioniştilor şi al separatiştilor: Moldova să nu fie marginalizată

– actualitatea Unirii Principatelor Române din 1859 –

Unirea Ţării Româneşti şi Moldovei, din ianuarie 1859, a constituit un moment auroral şi cardinal din istoria dorinţei de unitate şi suveranitate a neamului românesc.

De aceea, considerăm că este „impropriu” să numim Unirea Principatelor Române „unirea cea mică”, pentru că acest eveniment de exprimare verticală şi sacrificială a demnităţii şi unităţii poporului român nu trebuie gândit în cheie comparatistă cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918, ci ca o etapă esenţială, constitutivă şi succesivă în concretizarea idealului de unitate naţională. În acest sens, istoricul Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, subliniază faptul că „prin urmările sale, gestul de unire de la 1859 a fost o mare acţiune de voinţă românească şi o împlinire de excepţională importanţă, dătătoare de ton pentru ceea ce avea să vină”.

Întotdeauna, în asemenea momente de profundă evlavie şi gratitudine faţă de spiritul de jertfă al tuturor celor implicaţi în „formarea nucleului statului român modern”, ca să folosesc o sintagmă a aceluiaşi istoric, reflectez la următoarea întrebare: care este relevanţa concretă, pentru noi cei de astăzi, a unui eveniment petrecut acum 161 de ani? Prin ce îşi poate consolida actualitatea? Fără a pătrunde în miezul extrem de contorsionat şi fascinant al evenimentelor premergătoare şi contemporane Unirii din ianuarie 1859, putem afirma, cu suficientă precizie, că atmosfera acelor vremuri era divizată în două: 1. tabăra unionistă, care avea capacitatea de a articula şi de a pune în mişcare „un discurs afirmativ şi autonom în problema identităţii”, axându-se pe elementele comune dintre cele două principate: aceeaşi limbă, aceeaşi confesiune, aceeaşi cultură şi aceleaşi obiceiuri; şi 2. cei din tabăra separatistă sau antiunionistă, care, conform unui cercetător istoric, „au respins proiectul formării unui stat românesc unitar ca o idee nouă, artificială, neprobată şi prin aceasta nesigură (…); în fine, au pledat pentru gradualism în schimbarea politică, descriind unirea şi centralizarea ca schimbări bruşte şi potenţial traumatizante”, punând accent pe diferenţele culturale şi regionale dintre cele două principate. Este evident că tabăra unionistă era mult mai bine organizată şi mult mai numeroasă, punând interesul naţional deasupra confortului individual, de care era puternic afectată partida separatistă. În ciuda acestor diferenţe de abordare între cele două partide, ni se impune, cu destulă pregnanţă, un fapt, poate insuficient exploatat de către istorici: ambele tabere erau preocupate, cu intensă luciditate, de pericolul ca Moldova, prin Unirea Principatelor, să nu fie marginalizată. Intensitatea acestei îngrijorări era diferită în sânul celor două facţiuni: pentru separatişti, a căpătat forma fatalismului profetic, care ulterior s-a dovedit, în parte, adevărat: „Iaşii şi toată Moldova de Sus nu vor fi decât puncte excentrice ale noului stat, interesele lor nu vor fi puse decât în planul doi”, Moldova va fi „pradă unei deprecieri continui a capitalurilor şi a produselor”, iar „contactele comerciale, îmbunătăţirile materiale se vor îndrepta tot mai mult spre capitală”; pentru unionişti, temerile erau ceva mai temperate, dar nu lipsite de legitimitate, de aceea propuneau ca noua capitală să fie undeva la mijlocul ţării, pe Milcov, la Focşani.

Prin urmare, pentru cele două tabere aveau ceva în comun: Moldova să nu fie marginalizată din punct de vedere economic şi din punct de vedere al prestigiului istoric de care s-a bucurat atâtea secole.

În finalul acestor câteva gânduri, pe marginea acestui providenţial moment istoric din existenţa diacronică a poporului român, mă întreb retoric, dar cu puternică însufleţire şi puţină doză de amărăciune: suntem, oare, cu adevărat îngrijoraţi că astăzi temerile celor din ianuarie 1859 par a fi reale? Nu cumva Moldova este izolată, slab dezvoltată economic, pentru că centrul, probabil, nu valorifică provincia? Nu cumva nu ne-am asumat în mod deliberat stigmatul, întemeiat sau mai puţin întemeiat, că Moldova este una dintre zonele sărace şi ne complăcem în această lamentaţie, fără să fim animaţi de importanţa istorică şi simbolică pe care o are această regiune, aşa cum credeau cu atâta tărie actanţii Unirii Principatelor Române? Rogu-vă, dragi bârlădeni, dragi vasluieni, dragi moldoveni, să ne propunem, la modul cât se poate de responsabil şi cu exigenţă vizionară, ca noi, Biserica, elitele, poporul acestui neam, clasa politică, tinerii sau cei mai în vârstă, să devenim fermenţii unei primeniri morale, în care credinţa, dragostea de patrie, munca cinstită şi respectul unuia faţă de celălalt să devină pâinea noastră cea de toate zilele; să devenim artizanii gestionării cât mai corecte a banului public; să fie atrase cât mai multe investiţii; să devenim conştienţi că fără o infrastructură a drumurilor bine pusă la punct, dezvoltarea economică devină imposibilă. Să devenim conştienţi că doar resuscitând dezideratul comun al celor care au fost contemporani cu Unirea Principatelor, Moldova nu va mai fi marginalizată. Aşa să ne ajute Dumnezeu. La mulţi ani”.

Citeste in continuare

StiriEst

Patru masini implicate intr-un accident la Cismeaua Moldovencei FOTO-VIDEO

Publicat

on

De catre

Patru maşini au fost implicate, vineri, într-un accident la ieşirea din municipiul Vaslui, în urma evenimentului o persoană fiind rănită.
„Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit pe DN 15D, în apropiere de Cişmeaua Moldovencei, pentru asigurarea de măsuri PSI şi acordarea îngrijirilor medicale pentru o persoană în urma unui accident rutier. În acest accident au mai fost implicate patru persoane şi patru autoturisme, două dintre acestea fiind staţionate. În urma acestui eveniment rutier a rezultat o victimă, neîncarcerată, care a fost transportată cu o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, un autoturism a încercat să vireze spre stânga, iar altul din spate a intrat în depăşire, între cele două maşini având loc o acroşare, după care cel de-al doilea autoturism a intrat în două maşini staţionate în parcarea unui local din zonă. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări a avut loc accidentul.

Citeste in continuare

StiriEst

SALVATORII! 30 de voluntari se alatura pompierilor pentru a salva vieti

Publicat

on

De catre

Astăzi, 24 ianuarie 2020, de Ziua Unirii, la sediul Detașamentului de Pompieri Bârlad a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor de absolvire pentru cei 30 de voluntari care au finalizat cursul de prim ajutor de bază. “Începând de astăzi, aceștia ni se alătură în activitatea desfășurată la Detașamentul de Pompieri Bârlad. Felicitări și bun venit în echipa salvatorilor!“ se arată într-un comunicat al ISU.

Citeste in continuare

StiriEst

Mica Unire și Marea Horă la Solești. Imagini impresionante cu zeci de participanți FOTO-VIDEO

Publicat

on

De catre

Cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la unirea Țării Românești și a Moldovei, Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Solești în fața mormântului Elenei Cuza, soția marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul s-a bucurat de o prezență numeroasă. Zeci de copii, alături de cadre didactice, locuitori ai comunei şi autorităţi locale s-au prins într-o  horă. În comuna Soleşti a copilărit Elena Cuza, soţia domnitorului Unirii şi tot aici îşi duce somnul de veci. Născută la Iaşi, Elena Doamna a copilărit la Soleşti şi s-a stins la Piatra Neamţ, lăsând cu limbă de moarte că doreşte să fie îngropată  în pământul străbunilor săi din comuna Soleşti. Este comemorată în fiecare an de autorităţile locale în colaborare cu cadrele didactice de la Şcoala Soleşti şi conducerea Căminului Cultural. Şi anul acesta, la mormântul Elenei Cuza din cadrul complexului mortuar de la Soleşti, a fost ţinută o slujbă de pomenire.

Copiii de la Şcoala Soleşti au prezentat un scurt program de cântece patriotice, iar apoi toţi cei prezenţi s-au prins în hora unirii, aducând astfel un omagiu primului domnitor al Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza şi soţiei sale, Elena Cuza. „Este important să-i implicăm pe copii în astfel de evenimente. Ne tragem din aceste locuri pline de istorie şi iar copiii trebuie să ştie ce reprezintă aceste meleaguri în care îşi au rădăcinile. Când eram student, mergeam la Iaşi şi stăteam câteodată la ocazie, iar cei care mă luau cu maşina mă întrebau „Ştii cine a trăit aici?”, iar eu ştiam şi răspundeam cu mândrie. Acum, ca profesor, e rândul meu să le transmit copiilor că au cu ce se mândri. Îi aduc mereu aici, în locul unde este înmormântată Elena Cuza şi le spun că aici odihneşte o mare doamnă a României. Aceşti copii au o mare şansă, aceea de a trece în fiecare zi prin locuri în care a păşit Elena Doamna, iar menirea noastră e să-i facem să conştientizeze acest privilegiu, să cunoască şi să păstreze în suflet istoria”, a declarat profesorul de religie Ioan Vârlescu. Într-o comună legată indestructibil de personalitatea Doamnei Elena Cuza, femeie „vrednică”, „iubitoare de ţară” şi „la locul ei”, aşa cum o au în gând localnicii din Soleşti, conacul în care aceasta a copilărit, clădire aflată pe lista monumentelor istorice din ţara noastră, se degradează de la un an la altul, iar situaţia sa juridică a împiedicat autorităţile locale să se implice în reabilitare, astfel încât un loc plin de istorie să poată fi redat societăţii.  Oamenii trăiesc cu amărăciunea că fărâma de istorie care îi face să le tresalte inimile s-ar putea risipi.

„Acest conac este un obiectiv cu care noi, soleştenii de mândrim, dar în acelaşi timp de doare sufletul să-l vedem în paragină. În alte locuri, orice colţişor care aminteşte de o personalitate este păstrat, îngrijit, cinstit. Sperăm să vină ziua în care acest conac să fie reparat, să poată fi vizitat”, a spus o localnică din Soleşti. Autorităţile locale se luptă de ani şi ani să găsească cea mai bună cale pentru a rezolva situaţia Conacului Rosetti Solescu şi pentru a readuce la viaţă un loc plin de istorie.

Citeste in continuare

StiriEst

ACCIDENT: O femeie s-a rostogolit cu masina pe sosea- VIDEO

Publicat

on

De catre

Accident în această dimineață în județul Botoșani. O femeie în vârată de 55 de ani s-a răsturnat cu mașina în apropierea localității Trușești.

Autoturismul Dacia Sandero se îndrepta spre Botoșani, iar în pădurea de la Dealu Mare, a pierdut controlul volanului într-o curbă ușoară la dreapta, a intrat în derapaj, după care care s-a dat peste cap pe șosea. Victima a fost preluată de o ambulanță SMURD. 

Roxana O. DURLEA

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est