Conecteaza-te cu noi

Divertisment

Vikingii au fost personaje emblematice, iar asta ne spun și jocurile

Publicat

in

Istoria vikingilor este o moștenire a realizărilor care au schimbat pentru totdeauna felul în care vorbim, călătorim și ne antrenăm prin sport.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Interacțiunea lor cu poporul englez a început în secolele de după primul lor raid pe pământul lor, din anul 793 d.Hr. mai exact, iar atunci vikingii au lăsat un impact permanent asupra întregului ținut, asupra culturii și limbii. Pe măsură ce ei au interacționat cu vecinii lor englezi, mai întâi prin activități agricole și comerciale și mai târziu prin căsătorii mixte, cele două limbi (vechea norvegiană și vechea limbă engleză) s-au amestecat de asemenea. Acest proces este evident prin numele de locuri precum Grimsby, Thornby și Derby (sufixul -by era cuvântul scandinav pentru „sat”) sau Lothwaite (-thwaite înseamnă „luncă” sau „bucată de pământ”).

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Una dintre cele mai importante din realizările vikingilor a fost tehnologia de ultimă generație folosită în construcțiile navale, cu ajutorul cărora au reușit să parcurgă distanțe lungi, mai mult decât toți predecesorii lor. Bărcile lor lungi – nave elegante din lemn, cu carene superficiale și rânduri de vâsle de-a lungul lateralei – erau mai rapide, mai ușoare, mai flexibile și mai ușor de manevrat decât alte nave ale vremii. Sunt aduse în atenția noastră astăzi prin industria divertismentului, respectiv filmele și jocurile care încearcă mereu să arate o reprezentare clară a ceea ce a fost cândva. O călătorie distractivă a vikingilor în acest sens este Icebreaker, un joc mobil de tip puzzle, de la Rovio Stars, studioul din spatele Angry Birds. Un vânt înghețat i-a alungat pe vikingi și i-a împrăștiat pe tot Pământul. Jucătorul trebuie să-și folosească priceperea și viclenia pentru a-i aduce înapoi pe nava lor, tăind lemnul și spargând gheața care le stau în cale. Viking Hoard face parte din colecția de sloturi online care sunt dedicate jucătorilor care caută să-și mențină conexiunea cu marea într-un mod distractiv și virtual. Toate detaliile din joc vorbesc despre cultura vikingilor și cele 4096 de metode de a câștiga îl fac pe jucător să se simtă ca unul de-al lor. În universul cinematografic, serialul Vikings lansat în anul 2013 a făcut senzații prin cele 6 sezoane în care actorul Travis Fimmel joacă rolul vikingului suprem.

Saga acestor războinici din nord reprezintă subiectul perfect pentru jocuri, dar, la rândul lor, atunci când nu își croiau drumul peste mări pentru a găsi noi pământuri de cucerit, vikingii aveau destul timp la dispoziție pentru activități relaxante. S-ar putea să fie surprinzător faptul că, la fel ca noi, o modalitate de distracție era să joace jocuri de societate.

Jocurile Tafl, care înseamnă literalmente jocuri de masă (table), sunt o familie de jocuri antice de strategie jucate de nordici și celtici. Unele dintre acestea s-ar fi numit Hnefatafl, Tablut, Tawlbwrdd și Alea Evangelii. Se spune că regulile difereau puțin între ele, dar conceptul de la bază era același.

Hnefatafl a fost varianta jucată la scară largă în Scandinavia. Hnefatafl – Hnef, care înseamnă „pumn” – este menționat în mai multe dintre saga, inclusiv saga Orkneyinga, saga Friðþjófs și saga Hervarar. Din aceasta putem vedea că ar fi fost jucat în tot Imperiul Viking și aproape toată lumea ar fi știut despre el.

Un joc cu o legătură ușor slabă cu epoca vikingă este Kubb. Acesta este adesea cunoscut sub numele de șah viking – un nume aplicat adesea și lui Hnefatafl. Având loc pe un teren dreptunghiular, cele două echipe aruncă pe rând baghete către Kubbs – blocuri dreptunghiulare de lemn poziționate pe partea adversarului. Oricare este doborât cu succes, este plasat vertical pe partea opusă. Deci, cu cât ai mai mult succes, cu atât este mai greu pentru adversarul tău. Odată ce ai doborât toate Kubb-urile adversarului tău cu bastoanele din muniție, ai șansa să-l dobori pe Rege și să câștigi jocul. Este foarte distractiv și destul de simplu de jucat și, deși există reguli, poți, de asemenea, să aranjezi totul între prieteni, pentru a le simplifica sau a crește nivelul de dificultate.

După un ușor declin în perioada de ascensiune a jocurilor video, jocurile de societate s-au bucurat de o renaștere. Deoarece vikingii și mitologia nordică sunt foarte populare, atât de mulți dezvoltatori de jocuri încearcă să se folosească de acea epocă pentru a crea jocuri de societate tentante pentru jucători.

Populare

Stiri din categoria: Divertisment Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.