Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Eduard Popica: Vă îndemn la unitate pentru a reuși să continuăm modernizarea țării și a județului nostru- FOTO

Publicat

in

La 24 ianuarie 2023 se împlinesc 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cunoscut şi sub numele de „Mica Unire”, acest eveniment major este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

Acest eveniment a avut loc după ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie, a fost ales şi domn al Munteniei.

Avis Coffee Shop

Ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Unirea Principatelor Române a fost marcată și la Huși. – Husi. “Ziua Unirii Principatelor Române, act petrecut în urmă cu 164 de ani, îmi oferă posibilitatea de a transmite tuturor locuitorilor județului Vaslui un sincer și prietenesc ”La mulți ani!”
Să nu uităm că momentul ”Micii uniri” înseamnă pentru România începutul unei noi epoci, una a modernizării și a reformelor, piatra de temelie fiind pusă de marele om de stat Alexandru Ioan Cuza, cel cu care, noi, vasluienii, trebuie, cu atât mai mult, să ne mândrim pentru că este născut pe meleagurile noastre, mai precis în Bârlad.
Așa cum au făcut înfăptuitorii unirii, și eu vă îndemn la unitate pentru a reuși să continuăm modernizarea țării și a județului nostru, iar pentru câteva clipe să retrăim, în cadrul acțiunilor și spectacolelor oferite de autoritățile locale din mai multe comune și orașe, momentul ”Micii Uniri”, a declarat deputatul PSD Eduard Popica.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.