Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Doi frați din Solești visează la o pizza- FOTO

Publicat

in

De mici, doi frati din comuna Solești au invatat ce înseamnă lipsurile și boala, modestia și bunul simț. Ioana, mămica lor, face dializa de trei ori pe săptămână, iar tatăl muncește pe rupte cu ziua, in sat, pentru a pune pâinea pe masa. Familia Cazacu impresionează prin devotamentul cu care își duce crucea, fara sa crâcnească. Tânăra în vârstă de 36 de ani se lupta cu boala de ani buni, dar nu își dorește nimic pentru sine. Toată energia ei se concentrează asupra Mariei, in varsta de 10 ani și a lui Emanuel, cu patru ani mai mare. Copiii impresionează prin bună creștere, modestie, bun simț și capacitatea de învățare, în condițiile în care viața lor este o continuă luptă pentru supraviețuire.
„Educația este pe primul plan pentru ei! Cei mici știu că numai învățând pot reuși în viață! Deși nevoile lor sunt multe, frații merg la școală îmbrăcați frumos, au rezultate bune și știu că într-o bună zi își vor ajuta părinții sa scape de sărăcie. Acum, veniturile modeste ale familiei se duc, in special, pe mâncare, așa că pentru a putea face față provocărilor vietii au nevoie de ajutor substanțial”, a declarat Roxana Palalae, asistentul social comunitar din Solești, care calca frecvent pragul acestei familii. Locuința are nevoie de reparații, cămara lor nu e niciodată îndestulată, iar hăinuțele și încălțămintea sunt ponosite. Frații visează să mănânce pizza și prăjituri pe saturate, sa aiba papuci noi și ghiozdane colorate. Oricine poate ajuta acești copii, pot lua legătura cu Roxana, asistentul comunitar. Tel: +40 (770) 204 201

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.