Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Vaslui – Un județ afectat de sărăcie și stagnare economică

Publicat

in

În primele cinci luni ale acestui an, în județul Vaslui au fost înregistrate doar două societăți cu capital străin subscris. În perioada 1991 – 31 decembrie 2021, în județul Vaslui s-au înregistrat un total de 507 societăți străine, reprezentând doar 0,20% din numărul total de societăți străine înregistrate la nivel național. Valoarea totală a investițiilor străine în județul nostru se ridică la 44.224.000 euro, ceea ce reprezintă doar 0,09% din suma totală investită la nivel național. Aceste cifre explică în mare măsură de ce județul Vaslui are cel mai mic PIB pe cap de locuitor din România. PIB-ul pe cap de locuitor este un indicator care reflectă performanța economică și productivitatea unei regiuni. Cu cât acest indicator este mai mare, cu atât nivelul de trai al locuitorilor este mai ridicat, în timp ce un PIB pe cap de locuitor mai mic indică un nivel de trai mai scăzut. Județele Vaslui, Botoșani și Călărași se numără printre cele mai sărace județe din țară, în timp ce Timiș, Cluj și Brașov se situează la polul opus al bunăstării. Județul Vaslui va avea la finalul acestui an un PIB pe locuitor de 7.522/euro/locuitor. Conform datelor Comisiei Naționale de Prognoză care a publicat „Proiecţia principalilor indicatori  economico – sociali în PROFIL TERITORIAL 2022 – 2026”, pe următoarele locuri în topul lipsei de performanță economică se numără județul Botoșani cu 8.534 euro/locuitor și județul Călărași cu 8.832 euro/locuitor.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

La polul bunăstării se află județe precum Timiș – 20.366 euro/locuitor, Cluj – 22.787 euro/locuitor și Brașov – 19.690 euro/locuitor. PIB-ul pe cap de locuitor este un indicator de măsurare a producției și reflectă preformanța economică și creșterea productivității. Practic, PIB-ul pe cap de locuitor este deseori folosit ca un indicator al nivelului de trai: un PIB pe cap de locuitor mai mare semnifică un nivel de trai mai ridicat.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.