Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

O elevă a născut un copil pe care l-a tranșat și aruncat în grupul sanitar al casei sale

Publicat

in

Poliția Municipiului Vaslui a fost alertată de un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui cu privire la un incident șocant care a avut loc în localitatea Dumești. Potrivit informațiilor primite, o elevă în vârstă de 17 ani ar fi născut un copil în afara unei unități medicale, iar cadavrul nou-născutului a fost descoperit într-un grup sanitar al casei în care locuiește minora.

O echipă alcătuită din polițiști ai Serviciului Investigații Criminale și ai Serviciului Criminalistic au preluat cazul. Potrivit informațiilor preliminare obținute de polițiști, minora ar fi dat naștere copilului în interiorul grupului sanitar al unei gospodării din localitatea menționată, în cursul săptămânii trecute. La scurt timp după naștere, copilul a fost găsit decedat. Fata este premiantă și provine dintr-o familie bună din Dumești. Inițial minora le-a spus medicilor că este virgină. Ulterior a recunoscut că a născut bebelușul pe care l-a tranșat și aruncat în wc-ul casei. Autoritățile au ridicat cadavrul nou-născutului și l-au transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru efectuarea necropsiei, în scopul stabilirii cauzei exacte a decesului. 

Avis Coffee Shop

“Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată de către un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, cu privire la faptul că, la unitatea medicală sus-menționată s-a prezentat o minoră, în vârstă de 17 ani, care prezenta caracteristicile unei nașteri în afara unei unități spitalicești. În baza sesizării, a fost constituită o echipă operativă formată din polițiști ai Serviciului Investigații Criminale și ai Serviciului Criminalistic, care a derulat activități specifice de cercetare în localitatea/comuna Dumești, județul Vaslui.

Urmare a primelor cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că  minora ar fi născut un făt, în cursul săptămânii trecute, în interiorul unui grup sanitar al unei gospodării din localitatea sus-menționată. Cadavrul nou-născutului a fost ridicat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. La data de 19 septembrie 2023, avand în vedere faptul că exista suspiciunea săvârșirii unei infracțiuni contra vieții, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea ori vătămarea nou-născutului săvârșită de către mamă”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.