Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Primăria Lunca Banului își bate joc de bătrânii din comună și îi pune pe drumuri- FOTO

Publicat

in

Prefectul județului Vaslui, liberalul Daniel Onofrei, a efectuat o vizită în comunele Lunca Banului și Stănilești, în scopul analizării problemelor semnalate de cetățenii din aceste zone. În cadrul discuțiilor purtate cu locuitorii din comuna Lunca Banului, prefectul a constatat că aceștia au exprimat nemulțumiri cu privire la o hotărâre a instanței de judecată și au solicitat autorităților locale punerea în posesie pe alte suprafețe decât cele indicate în respectiva hotărâre judecătorească. Pentru a rezolva această problemă și pentru a asigura respectarea legalității, Instituția Prefectului – Județul Vaslui a adresat în repetate rânduri Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului solicitări de a emite un punct de vedere oficial în acest sens. Cu toate acestea, prefectul Daniel Onofrei a subliniat că punctul de vedere solicitat a întârziat să apară până în prezent, ceea ce a creat o situație tensionată și confuză pentru cetățenii afectați. În acest context, prefectul Daniel Onofrei a solicitat Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului să acorde o atenție deosebită acestei situații și să emită în cel mai scurt timp posibil un punct de vedere oficial. Acesta va clarifica situația locuitorilor din comuna Lunca Banului și va contribui la rezolvarea nemulțumirilor acestora. Prefectul Daniel Onofrei a subliniat, de asemenea, necesitatea unei comunicări eficiente și transparente între autorități și cetățeni.

Birsa Turism Fest Bijuterii

“În cadrul discuțiilor purtate cu locuitorii din comuna Lunca Banului, am constatat că aceștia au exprimat nemulțumiri cu privire la o hotărâre a instanței de judecată și au solicitat autorităților locale punerea în posesie pe alte suprafețe decât cele indicate în respectiva hotărâre judecătorească. Având în vedere importanța respectării legalității și necesitatea de a oferi cetățenilor informații clare și precise, Instituția Prefectului – Județul Vaslui a adresat în repetate rânduri Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului solicitări de a emite un punct de vedere oficial în acest sens. Cu regret, menționăm că punctul de vedere solicitat a întârziat să apară până în prezent.

Avis Coffee Shop

În urma acestei situații, am efectuat o vizită la sediul Primăriei din Lunca Banului și am solicitat oficial comunicarea informațiilor necesare. În special, am solicitat clarificări cu privire la caracteristicile terenului în cauză, inclusiv dacă acesta se încadrează în categoria intravilanului sau extravilanului, precum și dacă terenul face parte din domeniul privat sau nu. Astfel, cetățenii vor putea avea o imagine clară asupra situației și vor ști ce pași trebuie să urmeze în continuare și dacă este necesar să se adreseze instanței de judecată pentru a-și proteja drepturile”, a declarat prefectul.

Probleme și la Stănilești

“Tot în cursul zilei de luni m-am deplasat în comuna Stănilești pentru a investiga și analiza un conflict apărut între un agent economic și primărie. În acest caz, autoritățile locale susțin că respectivul comerciant își desfășoară activitatea într-o clădire construită pe domeniul public fără autorizație. În urma discuțiilor purtate cu autoritățile locale și cu părțile implicate, se constată că există divergențe privind legalitatea construcției și activității desfășurate de agentul economic în cauză. Primăria Stănilești afirmă că există persoane care întocmesc schițele cadastrale pe baza declarațiilor cetățeanului, iar reclamantul susține că deține toate documentele legale cerute de lege. În acest context, soluția propusă este ca agentul economic să se adreseze instanței de judecată pentru a clarifica și rezolva disputa în conformitate cu prevederile legale. În calitate de prefect al județului Vaslui iau în considerare preocupările și problemele cetățenilor și caut în fiecare zi să le ofer sprijinul necesar pentru a găsi soluții adecvate și legale. În acest sens, deplasarea în teritoriu are scopul de a asculta toate părțile implicate și de a încerca să facilitez dialogul și înțelegerea între acestea”, a mai declarat Onofrei. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.