Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Judecător acuzat de eroare în decizia de prelungire a arestului preventiv in dosarul lui Buzatu. S-a făcut copy-paste din referatul DNA, iar acum măsura arestării se rejudecă

Publicat

in

Dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu o mită de 1,25 milioane de lei, a fost lovit de o nouă controversă. Decizia de prelungire a arestului preventiv a fost desființată de Curtea de Apel Iași, pe motiv de eroare în pronunțare. Deși Dumitru Buzatu va rămâne în detenție până la expirarea mandatului de arestare preventivă, decizia instanței aduce în prim-plan o presupusă greșeală a judecătorului de la Tribunalul Vaslui.
Curtea de Apel Iași a anulat încheierea Tribunalului Vaslui din 15 noiembrie 2023, prin care fusese prelungit arestul preventiv al lui Dumitru Buzatu. Astfel, cererea DNA de prelungire a arestului preventiv va fi rejudecată la Tribunalul Vaslui. Cu toate acestea, este important de menționat că Dumitru Buzatu va rămâne în detenție până la data de 23 noiembrie 2023, când expiră mandatul de arestare preventivă, al cărui prelungire a fost anulată de Curtea de Apel Iași.
Decizia Curții de Apel Iași aduce în prim-plan o presupusă greșeală a judecătorului de la Tribunalul Vaslui în pronunțarea privind prelungirea arestului preventiv. Există acuzații că judecătorul ar fi realizat un „copy-paste” din referatul DNA, fără să efectueze o analiză și o evaluare corespunzătoare a probelor și argumentelor prezentate.

Iata minuta Curtii de Apel Iasi (dosar 2259/89/2023):

Avis Coffee Shop

“In baza art. 425/1 alin.7 pct.2 lit. b) Cod procedura penala rap. la art. 204 Cod procedura penala si art.5 CEDO, admite contestatiile formulate de Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi si inculpatul-contestator Buzatu Dumitru (…) impotriva incheierii nr. 11/DLF pronuntate la data de 15.11.2023 de judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Vaslui in dosarul penal nr. 2259/89/2023, incheiere pe care o desfiinteaza in integralitate. Trimite cauza spre rejudecare judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Vaslui. In temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare efectuate pentru solutionarea contestatiilor formulate raman in sarcina statului. Definitiva. Solutionata in camera de consiliu si pronuntata astazi, 20.11.2023, prin punerea solutiei la dispozitia inculpatilor si procurorului, prin mijlocirea grefei instantei. Document: incheiere – masuri preventive (faza de UP) 251/2023 20.11.2023”.

Avocatul Cristian Winzer: “Tribunalul Vaslui a acceptat si confirmat ‘din pix’ cererea DNA”

Motivele pentru care Curtea de Apel Iasi a dispus desfiintarea incheierii Tribunalului Vaslui de prelungire a arestului preventiv fata de Dumitru Buzatu au fost dezvaluite de aparatorul acestuia, avocatul Cristian Winzer. Mai exact, Curtea de Apel Iasi a admis criticile lui Winzer atat in ceea ce priveste nemotivarea incheierii de prelungire a arestului preventiv fata de Dumitru Buzatu, cat si in ceea ce priveste copy-paste-ul facut de judecatorul de la Tribunalul Vaslui din referatul DNA, potrivit luju.ro

dezvaluirile avocatului Cristian Winzer aici

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.