Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Demis din fruntea IPJ Maramureș, un polițist de nota 4 a fost pus șef la Vaslui

Publicat

in

După scandalul cauzat de fuga edilului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, șeful IPJ Maramureș Mihai Gherman a fost demis din funcție, dar a primit în schimb o alta: cea de adjunct al IPJ Vaslui. Mihai Gherman s-a înscris de două ori, la concursul pentru funcția de inspector-șef al IPJ Maramureș, dar la primul examen a obținut nota 4,80, iar la cel de-al doilea, 4,25. La concursul pentru funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș, organizat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR),  Gherman a fost singurul candidat.  Pentru a obține funcția, el trebuia să obțină minim nota 7.00.

Conform Statutului Polițistului, împuternicirea (conducerea prin interimat, în acest caz) se face pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii pe încă 6 luni, dar nu mai mult de 12 luni, însă Gherman, la început, în perioda 15 septembrie 2021 – 27 ianuarie 2022, a fost desemnat (adică îndeplinea atribuțiile de șef, dar nu era plătit ca atare decât de când a fost împuternicit).

Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.