Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

VIDEO: Ce spune conducerea Spitalului Bârlad despre angajații filmați în timp ce bruschează un bătrân. „Ei, băga-mi-aș picioarele!”

Publicat

in

Conducerea Spitalului Municipal Bârlad anunţă că a dispus deschiderea unei anchete interne după ce doi angajaţi au fost filmaţi în timp ce bruschează şi îi vorbesc urât unui bătrân care a ajuns în urgenţă şi care nu se putea ţine pe picioare. În imaginile postate de stiriest.ro se vede cum două cadre medicale târăsc un bătrân care nu se poate ţine pe picioare şi pe care încearcă că îl aşeze pe un pat. Cei doi par să îşi iasă din fire în momentul în care bătrânul pare a se îndrepta, aproape în genunchi, către un alt pat decât cel în care voiau ei să îl aşeze.

„E, atâta circ! Hai, odată, sus!”, spune femeia. Iar bărbatul angajat al spitalului, aparent nemulţumit că trebuie să depună efort, adaugă: „Ei, băga-mi-aş picioarele! Sunteţi…!”. Conducerea unităţii sanitare a dispus verificări interne după ce imaginile au apărut în spaţiul public, precizând că cei doi angajaţi lucrează la urgenţe. „În urma apariţiei în spaţiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (un brancardier şi o infirmieră) mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei. Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de disciplină urmând a se întruni în data de 2.02.2024”; au declarat oficialii spitalului. Aceştia precizează că „astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituţiei şi vor fi luate măsurile legale care se impun”.

Avis Coffee Shop

„Până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul şef de tură pe întreg parcursul activităţii”, mai transmite conducerea Spitalului Municipal Bârlad.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.