Conecteaza-te cu noi

Stiri Moldova

Povestea unei familii cu 5 copii care abia trăiește de pe o zi pe alta. Tatăl este bolnav și nu poate munci

Publicat

in

O familie cu 5 copii din Iași are mare nevoie de ajutor. În plină iarnă, abia trăiește de pe o zi pe alta și, pe lângă alimentele strict necesare, i-ar trebui și materiale pentru a-și izola casa.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Tatăl este bolnav și nu poate munci, așa că doar mama duce greul. Singurele venituri sunt alocațiile copiilor și bursa școlară a unuia dintre ei. Însă nevoile celor 5 frați sunt mult mai mari.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Copiii și părinții lor trăiesc într-o casă modestă cu două camere în comuna Prisăcani, din județul Iași. Se descurcă foarte greu, iar mama celor mici face eforturi uriașe pentru a avea ce să le pună pe masă copiilor.

Soțul este bolnav și nu poate munci, iar banii, chiar și drămuiți cu mare grijă, tot nu ajung.

Oana Dărăbăneanu, mama copiilor: „Ne descurcăm cam greu. Toți copiii sunt la școală. Am fata care este la Iași, la școală, și cam greu cu abonamentul. Alocația la copii, bursă, complementară și ne-a mai dat de la primărie un card pentru alimente.”

Reporter: Cum va împărțiți banii că să va ajungă?

Oana Dărăbăneanu, mama copiilor: „Cam greu. De îmbrăcat, de încălțat, caiete, de mâncare. Va dați seama că sunt 5.”

Reporter: Sunt multe cheltuieli?

Oana Dărăbăneanu, mama copiilor: „Foarte multe.”

Familia are trei băieți, în vârstă de 9, 14 și 18 ani, și două fete, în vârstă de 11 și 16 ani. Toți cei patru copii care merg la școală au rezultate foarte bune.

Mihai: „Sunt în clasa a III-a și învăț foarte bine.”

Reporter: Te ajută mami la teme?

Mihai: „Da, că altele le mai greșesc. Mă mai ajută și sora mea.”

Toți copiii îi ajută pe părinți la treburile din gospodărie și se străduiesc să fie uniți între ei, ca să le ușureze viața părinților. Dar problemele parcă nu se mai sfârșesc.

Denisa: „O ajut, mai fac curat în casă, îmi fac și la mine în cameră, spăl vasele.”

Mama reușește să găsească de lucru prin sat, cu ziua, dar nu câștigă cine știe ce. Familia își dorește să izoleze casa, pe care abia pot să o încălzească în zilele geroase.
Oana Dărăbăneanu, mama copii: „Mai muncim cu ziua. Aș avea de făcut la casă, de placat casa. Totuși, iarna este totuși frig.”

Orice ajutor acordat acestor copii este binevenit.

RO69BRDE240SV71292612400 – Oana Dărăbăneanu

Populare

Stiri din categoria: Stiri Moldova Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.