Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Judecătorii amână decizia de prelungire a arestului pentru Dumitru Buzatu; cererea de recuzare a judecătorului, respinsă

Publicat

in

Tribunalul Vaslui a amânat pentru miercuri luarea unei decizii în ceea ce priveşte prelungirea arestului preventiv pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. Totodată, cererea de recuzare a judecătorului, formulată de inculpat prin apărătorul său, a fost respinsă, urmând ca acelaşi magistrat să se pronunţe miercuri cu privire la solicitarea DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

„Respinge, ca nefondată, cererea de recuzare a magistratului Cornelia Vezeteu, preşedintele completului de judecată desemnat cu soluţionarea dosarului nr. 2562/89/2023/a1.5, având ca obiect – verificare măsură preventivă – art. 207 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Buzatu Dumitru, prin apărător ales. Fără cale de atac”, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Vaslui. Pe data de 4 martie, Tribunalul Vaslui urmează să se pronunţe şi în cazul cererii de strămutare a procesului, formulată de Dumitru Buzatu prin apărătorul său. Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.