Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Refuzat de PNL, Braniște a fost reciclat de PSD! Frăția dintre el- Pavăl- Buzatu

Publicat

in

Marele partid al lui Dumitru Buzatu nu a fost in stare să găsească un candidat pentru funcția de primar al Vasluiului. Dar mentorul aflat după gratii, nu i-a lăsat la greu și le-a sărit imediat în ajutor. Așa a ajuns un personaj refuzat de PNL să fie valoros pentru PSD. Lucian Braniște, căci despre el este vorba, cățelușul lui Vasile Pavăl, cum noii săi colegi l-au botezat, este candidatul PSD la Primăria Vaslui. Social democrații nu au fost în stare să identifice printre ei un candidat și au apelat la PNL. Managerul Spitalului de Urgență Vaslui, Ana Rinder, nu s-a calificat pentru o astfel de candidatură de vreme ce nu era dispusă să se lase condusă din umbră de Vasile Pavăl și interesele sale. Viceprimarul Lucian Braniște este dispus și demonstrează asta de patru ani de zile. Așa a ajuns să candideze din partea PSD. De după gratii și șpăgarul Dumitru Buzatu a dat ordin să fie așa. “În cadrul Ședinței Biroului Permanent al Organizației Municipale PSD Vaslui, ca urmare a rezultatului sondajului realizat în municipiul Vaslui, în care vasluienii au avut posibilitatea să își exprime opțiunile de vot, s-a validat candidatura dlui. ing. Lucian Braniște la funcția de primar al municipiului Vaslui  pentru alegerile locale din 9 iunie”, au anunțat reprezentanții PSD în cursul zilei de sâmbătă. La ședința social democraților, aliatul lui Dumitru Buzatu, primarul Vasile Pavăl a fost cel care l-a prezentat pe Lucian Braniște ca fiind soluția salvatoare pentru municipiul Vaslui și pentru PSD. Vasile Pavăl a fost și cel care s-a zbătut cel mai tare în ultimii doi ani să îl aducă pe Braniște în PSD. Sprijinit puternic de Buzatu și-a îndeplinit dorința. Acum Pavăl poate sta liniștit, băieții săi vor avea în continuare banii publici la dispoziție, iar nurorile primarului își vor păstra locurile de muncă la instituțiile de stat. Frăția dintre Braniște, Buzatu și Vasile Pavăl este prezentată de social democrați drept o soluție pentru bunăstarea vasluienilor. Adică unii iau șpagă cu portbagajul, alții își ajută copiii să deruleze tot felul de afaceri cu bani publici, iar vasluienii nu mai pot de atâta bine. “Suntem deschiși și receptivi la dorințele și problemele expuse de dumneavoastră. Orice construcție politică care are drept scop și obiective specifice, bunăstarea vasluienilor și dezvoltarea municipiului Vaslui, reprezintă un semn de maturitate asumată și integrată la nivel de administrație publică locală. Împreună vom construi o echipă puternică, o echipă reprezentativă intereselor dumneavoastră, o echipă care să găsească soluțiile optime dezvoltării orașului”, au mai spus social democrații. 

În cârdășie cu țeparii Polak, Braniște a îndeplinit toate ordinele lui Pavăl

Avis Coffee Shop

Încă din 2020 viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Braniște, asociat până de curând cu Partidul Național Liberal (PNL), a demonstrat că nu joacă tocmai corect. Inițial Braniște a fost controlat de familia Polak, deputatul turmentat Tudor și mama acestuia, țepuitoarea Simona. Astfel, în timp de partidul lui Vasile Pavăl, PSD, vota împotriva unor proiecte de hotărâre care erau la limita penalului, liberalii controlați de Braniște și familia Polak le aprobau. O lungă perioadă de timp familia Polak a avut o înțelegere clară cu primarul PSD Vasile Pavăl: să se înfrupte împreună din banii publici. Așa a avut Vasile Pavăl o viață liniștită și a putut trece prin consiliul local orice proiect. De câștigat au avut atât Vasile Pavăl cu băieții săi afaceriști, dar și familia Polak. Lucian Braniște a avut grijă ca parteneriatul acesta să se deruleze conform planului. După ce familia Polak a înșelat zeci de persoane cu mari sume de bani, deputatul turmentat și mincinos și-a făcut bagajele și s-a mutat în județul vecin, la Neamț. Țepele date de familia politicianului Tudor Polak în județul Vaslui sunt multiple. De la o zi la alta tot mai mulți oameni , de la simpli angajați si până la mari patroni de firme, reclamă că au fost înșelați de mama deputatului PNL Tudor Polak. Oamenii au fost țepuiți cu sume cuprinse între 1000 de lei și 150.000 de euro. Ani la rândul familia Polak s-a folosit de funcțiile politice oferite de PNL și a făcut numai matrapazlâcuri în județ. Directorii care au primit funcții, membrii consiliilor de administrație sau alte numiri, nimic nu era posibile fără acordul familiei Polak. De asemenea, votul pentru proiectele din Cosiliul Local primea aprobarea lui Polak înainte de toate în funcție de interesele personale ale familiei. Mai mult, unele voci susțin că Polak avea o “colaborare” strânsă cu primarul PSD Vasile Pavăl, iar viceprimarul Lucian Braniște și unii consilieri liberali nu erau străini de “frăția șmecherilor”. Acum Braniște a decis să își schimbe barca politică, aliniindu-se alături de Partidul Social Democrat (PSD). Adică alături de Dumitru Buzatu, cel care l-a ținut aproape în ultimii ani.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.