Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Copii duși la școală în camionetă, îngrămădiți câte 10-12 odată. La destinație, sunt ”descărcați” pe șantier

Publicat

in

Copiii dintr-o comună din Vaslui sunt duși la școală îngrămădiți câte 10-12 într-o camionetă, iar la capăt de drum sunt lăsați pe un șantier în lucru, printre utilaje. Șoferul recunoaște că nu e corect ce face, dar spune că urmează doar niște ordine.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui au efectuat verificări după ce, în spaţiul public, a fost distribuită o înregistrare video cu mai mulţi copii din comuna Lunca Banului care au fost transportaţi la şcoală cu o autoutilitară din cauza faptului că microbuzul şcolar era defect.Copiii ar fi fost filmaţi de un consilier local din comună. Purtătorul de cuvânt al ISJ Vaslui, Andrei Huiban, a explicat că, din cauza întârzierii reparaţiei la mijlocul de transport, s-a apelat la o soluţie de compromis, astfel încât copiii să nu absenteze de la cursuri. „Am fost la faţa locului, am discutat cu directorul şi primarul. Microbuzul şcolar s-a defectat. În planificarea reparaţiilor la acest autovehicul s-a mizat pe o promptitudine care nu s-a mai respectat a firmei care trebuia să livreze piesele de înlocuit. Din păcate, firma n-a venit la timp şi erau în imposibilitatea de a-i transporta pe elevi. Pe deoparte au pus la dispoziţie un mijloc impropriu de transport, pe de altă parte, dacă n-ar fi oferit lucrul acesta, copiii n-ar mai fi mers la şcoală. Poate erau câţiva părinţi care ar fi putut să-i ducă cu maşinile personale, dar nu toţi erau în situaţia asta. Pe mine ce mă deranjează cumva este că, în campania electorală, elevii şi părinţii sunt folosiţi în felul acesta. Se mai şi filmează fără acord, ceea ce este deranjant. Nu cred că este normal să filmăm elevi şi să-i folosim în meciuri electorale din comunitatea respectivă”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Andrei Huiban.
Oficialul ISJ Vaslui a admis că soluţia găsită de conducerea şcolii nu a fost cea mai potrivită, dar a afirmat că, în cazul în care ar fi fost pus într-o situaţie similară, este posibil să fi procedat la fel, doar pentru că este foarte importantă prezenţa elevilor la ore. „A fost o observaţie pe care i-am făcut-o doamnei director că trebuia să ne informeze. Este firesc să fim informaţi ca să acordăm şi consiliere, poate îi spuneam că nu e bine. (…) Sunt situaţii excepţionale, acum şi eu să fi fost în locul directorului, aş fi procedat la fel, adică aş fi căutat să aduc elevii la şcoală, că asta e important. Mai ales la vârsta asta, orice zi pierdută contează. Să spunem că, la liceu, autonomia în învăţare este ceva mai mare şi nu e nevoie întotdeauna de o frecvenţă ireproşabilă, dar la clasele mai mici este importantă orice zi pe care o pierzi”, a mai spus Andrei Huiban.
ISJ Vaslui a transmis că microbuzul şcolar a fost reparat.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.