Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Patru eleve s-au calificat la Olimpiada Națională de Biologie

Publicat

in

Olimpiada județeană de biologie s-a desfășurat pe data de 17 martie 2024, la Liceul cu Program Sportiv-Vaslui. La nivelul județului Vaslui, au participat elevi la secțiunea liceu, singura  la care se organizează această competiție școlară. Au fost obținute rezultate frumoase, care ne onorează și fac cinste școlii vasluiene: 4 elevi au obținut premiul I, 4 elevi au obținut premiul al II-lea, 5 elevi au obținut premiul al III-lea și  11 de elevi au obținut Mențiune.

Birsa Turism Fest Bijuterii

La etapa națională s-au calificat 4 elevi:

Avis Coffee Shop

Botez C. A. Raisa Elena, cls. a IX-a, de la Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător, la clasă și la Centrul Județean de Excelență,  Geanina Romașcu;  

Borțun M. Alexia Gabriela, cls. A X-a, de la Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător, la clasă și la Centrul Județean de Excelență, Geanina Romașcu;

Parfene G.B. Andra Ștefania, cls a XI-a, de la Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător, la clasă și la Centrul Județean de Excelență, Geanina Romașcu.

Iacob Loredana Maria, cls a XII-a, de la Colegiul Național ,,Cuza Vodă” Huși, profesor îndrumător, la clasă și la Centrul Județean de Excelență, Maricica Atasiei.

Pentru etapa națională a olimpiadei se califică, din fiecare județ un număr de elevi corespunzător numărului de locuri (din oficiu și suplimentare) alocate pe an de studiu, numai dacă au obținut cel puțin 70% din punctajul maxim acordat rezolvării subiectelor de la etapa județeană. În conformitate cu prevederile metodologiei, pentru participarea la etapa națională a Olimpiadei de Biologie se atribuie locuri suplimentare, 43 locuri /an de studiu, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului national realizat după finalizarea etapei județene. Având în vedere punctajele obținute de elevii vasluieni, există posibilitatea  ca numărul participanților la etapa națională să crească.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.