Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Santaj politic! Acordarea fondurilor publice în jocul murdar al PSD

Publicat

in

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Vaslui, s-a pus în lumină o practică îngrijorătoare de discriminare politică în alocarea fondurilor publice. Situația a ieșit la iveală odată cu refuzul vicepreședintelui CJ, Ciprian Trifan (PSD), de a aloca fonduri urgente Primăriei Negrești, condusă de primarul PNL Cristi Rusu, din cauza apartenenței politice.
Primăria Negrești se află în pragul unui dezastru financiar, având nevoie disperată de suma de 750.000 de lei pentru a evita blocarea conturilor și investițiilor. Cu toate acestea, cererea de sprijin financiar a fost respinsă de către Ciprian Trifan, liderul social democrat al CJ Vaslui, care a refuzat să acorde asistență financiară în ciuda situației urgente.
În schimb 12 unități administrative din județ au primit 3 milioane de lei din fondul de rezervă al județului. 11 dintre aceste unități sunt conduse de primari PSD, în timp ce doar un singur primar aparține PNL. Este evident că această alocare de fonduri nu are la bază criterii obiective sau necesități urgente, ci este puternic influențată de apartenența politică
Această practică de discriminare politică în alocarea fondurilor publice reprezintă nu doar o abatere gravă de la principiile unei guvernări corecte și echitabile, ci și o formă de șantaj politic. Prin refuzul de a acorda sprijin financiar unei comunități în nevoie, doar pentru că primarul este membru al unei alte formațiuni politice, PSD-ul dă dovadă de o lipsă de responsabilitate și bună-credință.
Alocarea selectivă a fondurilor publice în funcție de apartenența politică reprezintă o formă de abuz și șantaj politic care subminează principiile de transparență, corectitudine și echitate în administrarea resurselor publice.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Primarul orașului Negrești a explicat că această datorie în relația cu Compania Națională de Investiții este veche de 15 ani, iar Consiliul Județean (CJ) Vaslui a adoptat cu ani în urmă o hotărâre prin care a decis să ajute la stingerea acestei creanțe. „Nu îmi este rușine că am venit în fața dumneavoastră. Aici e cel mai înalt for decizional. Nu cerșesc pentru o problemă electorală. Această datorie s-a redus de la 64 de miliarde de lei vechi la 900.000 de lei. Dacă  vă ceream 64 de miliarde de lei?! Eu vă cer doar 750.000 de lei. Nu sunt aici să îmi fie rușine să mă bat pentru orașul meu. Se vor bloca toate investițiile. Nu avem nicio altă datorie. Vineri trebuie să asigur o rată, pentru că mi se vor bloca conturile”, a spus primarul orașului Negrești.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Liviu Iacob, consilier PNL, a intervenit și a precizat că acesta este un mement în care un UAT se află într-o situație critică, iar CJ-ul trebuie să intervină. „Până vineri trebuie plătită o rată, că apoi se blochează toate investițiile. CJ trebuie să se miște și să dea o mână de ajutor. A venit un primar în ședința CJ-ului, rar se întâmplă să vină. Să nu mai privim politic toată situația asta”, a spus consilierul. După ce amendamentele propuse de consilierii liberali pentru a sprijini orașul Negrești au fost respinse, proiectul de hotărâre neamendat a fost aprobat cu majoritate  de voturi.

Vizibil nemulțumit de decizia aleșilor locali, primarul orașului Negrești a avut o ultimă intervenție: „Ce fac eu, ce le spun acum celor de la CNI?! După 15 ani această problemă vine la mine. Totul e politic la dumneavoastră, administrație nu faceți deloc la CJ Vaslui! Să respectați o hotărâre a CJ știți?!”, a spus Cristi Rusu.

Fondul de rezervă s-a repartizat către următoarele UAT-uri: – Comuna Boțești – 75.000 lei; Comuna Ciocani – 300.000 lei; Comuna Coroiești – 300.000 lei; Comuna Fălciu – 75.000 lei; – Comuna Miclești – 200.000 lei; – Comuna Mălușteni – 50.000 lei; Comuna Poienești – 300.000 lei; Comuna Puiești – 250.000 lei; Comuna Ștefan cel Mare – 100.000 lei; Comuna Voinești – 1.000.000 lei; Comuna Vulturești – 50.000 lei; Orașul Murgeni – 300.000 lei.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.