Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Trei bărbaţi din Negrești, arestaţi preventiv sub acuzaţia de camătă şi şantaj

Publicat

in

Trei bărbaţi din Negreşti, judeţul Vaslui, au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de camătă şi şantaj, ei fiind acuzaţi că dădeau bani împrumut cerând dobânzi de până la sută la sută. Conform anchetatorilor, cei trei au avut această îndeletnicire în ultimii trei ani.

Cei trei au vârste cuprinse între 23 şi 54 de ani şi sunt din localitatea vasluiană din Negreşti.

Avis Coffee Shop

”În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 2021-2024, bărbaţii cercetaţi acordau sume de bani cu titlu de  împrumut, fără a fi autorizaţi, percepând dobânzi ilegale de până la 100% din valoarea împrumuturilor. Mai mult, aceştia recurgeau la şantaj, ameninţând cu acte de violenţă pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit”, transmite, luni, Poliţia Judeţeană Vaslui.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare  în oraşul Negreşti, la locuinţele suspecţilor, unde au găsit multe arme albe şi peste 26.000 de lei.

Cei trei au fost reţinuţi, ulterior prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vaslui, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.