Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Menta cu aroma de ciocolata și trandafiri Hocus Pocus, la Vaslui- FOTO

Publicat

in

Piața Civica a municipiului Vaslui a fost invadata de culori, vineri dimineață. Mii de flori au fost expuse de cei peste 30 de producători sositi din toată țara, dar și din Republica Moldova, iar localnicii au savurat spectacolul splendid oferit de plante autohtone și nu numai. „Extraordinar de frumos! E o bucurie pentru inima tot ce s-a făcut aici! Cine nu iubește florile?! E o explozie de veselie și chiar daca nu am bani sa cumpăr tot ce mi-a plăcut, macar două-trei ghivece tot îmi iau. Cat îmi permit!”, a spus o doamna Ioana, o pensionară din Vaslui. Sute de soiuri au atras clienții, care au ales în funcție de buget, dar și de locul unde le vor așeza sau planta. Au discutat cu producătorii și au cerut sfaturi pentru a se bucura mult timp de plante, au ales și specii exotice, dar mai ales cunoscute. Trandafirii Hocus Pocus, muscatele, brazii de la Direcția Silvică, dar și irișii viu colorați de la Zapodeni, sunt doar câteva dintre preferințele de până acum. La fel de căutate sunt planetele aromatice, inclusiv menta cu aroma de ciocolata adusa la Vaslui de Constantin Leitichi, de la Poienești. „E primul an când avem menta cu aroma de ciocolata. E minunata pentru limonade, pentru dulciuri, are o aroma și un gust extraordinare, dar e și sănătoasă. Nu este o planta pretențioasă, poate fi tunsa pentru a se îndesi sau poate fi pusă în ghiveci și lăsată să curgă”, a declarat Leitichi.

Ediție de excepție
Organizatorii au pus la punct toate detaliile evenimentului multașteptat de vasluieni.
„Am pornit timid această activitate cu 15 agenţi economici, acum opt ani. Am ajuns acum să avem 34 de participanţi, pe lângă cele şapte instituţii publice. De la an la an sunt tot mai interesaţi să vină alături de noi şi să expună material dendrofloricol, plante pentru grădină, plante pentru apartament, plante curgătoare cât mai diversificate, precum şi utilaje care îi pot sprijini pe cei interesaţi de îngrijirea spaţiilor verzi. Dorim în primul rând să oferim vasluienilor clipe de tihnă, de răgaz, de frumos în mijlocul unui tumult cotidian tot mai complicat de la o zi la alta. În acelaşi timp, dorim să arătăm ce buni producători de material dendrofloricol avem pe raza judeţului nostru şi în întreaga ţară. Ei fac schimb de date de contact, se creează legături între toţi cei care participă la acest eveniment”, a declarat Geanina Tofan, purtător de de cuvânt al Primăriei Vaslui. Serbarea florilor se încheie duminică.

Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.