Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ambasadorul Cubei la Vaslui! De peste 20 de ani condusi de PSD, vizite fara rost si promisiuni desarte

Publicat

on

De peste 20 de ani judetul Vaslui este condus de PSD. De peste 20 de ani judetul Vaslui duce o lipsa acuta de investitii, nu avem drumuri, nu avem specialisti, copiii inca isi mai fac temele la lumina lumanarii si viseaza la un colt de paine. Unii abandoneaza scoala, altii cersesc mila semenilor si asteapta cu disperare un blid de mancare de la oamenii cu suflet. De peste 20 de ani prin judetul Vaslui se perinda tot felul de ambasadori, investitori, guvernatori, consuli, etc. De peste 20 de ani rezultatele pozitive intarzie de apara, iar esecul este la el acasa in judetul Vaslui. O noua vizita care probabil se va finaliza cu acelasi rezultat, a avut loc astazi.
Ambasadorul Cubei la Bucureşti, Roberto Cesar Hamilton Magana, a venit în judeţ. A discutat (ca ce altceva putea face) cu autorităţile judeţene despre eventuale parteneriate, declarându-se interesat în special de domeniul prelucrării cărnii de pui. Altfel spus, asa cum ne-am tot obisnuit, vizita nu a fost lipsita de promisiuni. Potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Vaslui, ambasadorul s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean şi a Prefecturii Vaslui, dar şi cu preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui, în cadrul discuţiilor acesta primind informaţii legate de starea socio-economică a judeţului Vaslui şi de principalele linii strategice ale dezvoltării pentru perioada următorilor ani. ‘Sper ca această primă întâlnire să nu fie ultima, iar la următoarea să punem la punct mai multe idei de colaborare şi de derulare a unor parteneriate. După cum se ştie, ţara noastră are legătură directă cu judeţul Vaslui, prin Camera Bilaterală România-Cuba, şi sunt încântat că mă aflu aici. Suntem mari consumatori de carne de pui, iar în judeţul dumneavoastră există firme puternice în acest domeniu şi putem avea posibilitatea de a încheia parteneriate. Ştim că distanţa dintre România şi Cuba e mare, însă noi importăm şi exportăm la distanţe mult mai mari. Putem avea discuţii şi pentru alte sectoare economice şi nu numai’, a afirmat Roberto Cesar Hamilton Magana, potrivit sursei citate. Ambasadorul Cubei a participat si la evenimentul Topul Firmelor, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Vaslui.
Sorin SAIZU

StiriEst

Bebelus in stare grava la Husi! Va fi preluat de elicopterul SMURD

Publicat

on

De catre

Elicopterul SMURD din judetul Iasi a fost solicitat la Spitalul din Hudi. Urmeaza sa preia un bebelus in varsta de o luna. Micutul este in stare grava, iar medicii huseni i-au pus diagnosticul de insuficienta respiratorie. 

Citeste in continuare

StiriEst

O fetiță de 4 ani a murit, iar fratele ei este în stare gravă după ce s-au jucat cu focul

Publicat

on

De catre

Tragedie într-o familie din Bacău, după ce garsoniera în care locuiau o femeie şi un bărbat împreună cu cei trei copii ai lor a luat foc.

Părinţii au reuşit să-l salveze pe băiatul cel mic, în vârstă de 3 luni. Vecinii au sărit şi i-au scos afară şi pe ceilalţi doi, un băiat de 3 ani şi o fată cu un an mai mare.

Toţi au ajuns la spital însă, din păcate, fetiţa era în stare extrem de gravă şi nu a supravieţuit.

Mama celor trei copii pregătea masa de seară, în bucătărie. Tatăl coborâse să ducă gunoiul dar când s-a întors, a văzut că garsoniera, aflată la demisol, era cuprinsă de flăcări. A intrat şi şi-a scos mezinul, iar între timp au venit şi pompierii, care i-au eliberat pe copiii cei mari.

”Reporter: Cât aţi lipsit?
Tatăl: 10 minute, doar atât.
Reporter: Când v-aţi întors?
Tatăl: Erau flăcări în colţ la frigider.
Reporter: Copiii unde erau?
Tatăl: Ăla mic de 3 luni l-am scos eu şi pe ceilalţi nu-i mai găseam. Am înţeles de la pompieri că i-au găsit în baie.”

Cei trei copii au fost transportaţi de urgenţă la spital. În ciuda eforturilor medicilor, fata de 4 ani a murit. Băiatul de 3 ani este în stare gravă. Pompierii au aflat şi cauza probabilă a incendiului.

Andrei Grecu, ISU Bacău: ”În urma cercetărilor efectuate de colegii mei s-a stabilit ca cel mai probabil incendiul a pornit de la jocul copiilor cu focul.”

Poliţiştii au început şi ei ancheta în acest caz pentru ucidere din culpă.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Focar! Vasluiul este sufocat de gunoaie si de zapada! Iata ce declara incompetentii!

Publicat

on

De catre

Orașul Vaslui devine un pericol pentru cetățenii săi, dar cu toate acestea autoritățile nu iau nicio măsură. La tot pasul sunt munți de zăpadă și de gunoaie. Circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate, iar gunoiul menajer nu a fost ridicat de mai multe zile în municipiul Vaslui, după căderile abundente de zăpadă înregistrate în judeţ la sfârşitul săptămânii trecute. Atât adulții cât și copiii sunt practic obligați să facă slalom printre mormanele de gunoaie. Pe reţelele de socializare, cetăţenii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care SC Goscom SA Vaslui a acţionat pentru curăţarea drumurilor, degajarea zăpezii sau colectarea gunoiului menajer de la platformele situate în municipiul reşedinţă. Cetăţenii au postat fotografii cu parcări, staţii de autobuz şi trotuare blocate de nămeţi, susţinând că incompetenții de la  Goscom sunt depăşiţi de situaţie, aceştia nereuşind să intervină eficient nici măcar în zona centrală a municipiului Vaslui şi cu atât mai puţin pe străzile lăturalnice sau în suburbii. 

Șeful Goscom suține că nu s-a ridicat gunoiul deoarece s-a lucrat cu prioritate la deszăpezire. Nu știm unde s-a deszăpezit, dar cu siguranță nu în Vaslui. Iată ce declară Cătălin Bîrleanu!

„S-a acţionat 24 de ore din 24, s-a lucrat în trei schimburi, dar situaţia a fost una deosebită, fiind înregistrată o cantitate foarte mare de zăpadă. Este adevărat că am lăsat să se adune gunoiul menajer, dar am considerat prioritară intervenţia pentru deszăpezire. Toate utilajele noastre au fost pe străzi”, a declarat, pentru directorul SC Goscom SA Vaslui, Cătălin Bîrleanu.

Unitatea are în dotare 11 utilaje de deszăpezire.

În cursul zilei de vineri, când s-a înregistrat cea mai mare cantitate de zăpadă, pe străzi au fost scoşi la deszăpezire câțiva oameni de la Penitenciarul Vaslui, iar în weekend, mai mulţi jandarmi, aflaţi în timpul liber, au deblocat căile de acces către şcolile din municipiu, astfel încât elevii să poată ajunge la cursuri. Așadar unde au fost cei de la Goscom? În vacanță!

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est