Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Un nou pas, in lupta cu seceta!

Publicat

in

In acest an, mai bine de 1.000 de hectare de teren agricol vor ajunge in folosința fermierilor din zona Vetrisoaia. E vorba de infrastructura secundara de irigatii, o gura de oxigen pentru cei ce lucrează pământul și care își văd recoltele compromise, an de an. Directorul Agentiei Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare Vaslui, Sandu Damian, a precizat că 2024 continuă cu a treia etapă de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din amenajarea Albița-Fălciu. Se vor realiza, astfel, opt kilometri de canale de irigații.
„Fermierii au continuat procesul de reabilitare a infrastructurii secundare. Trebuie spus ca, in anul 2020, doar o parte dintre ei aveau accesate programe de reabilitare cu fonduri europene, prin accesarea submasurii 125, in primul program și continuând cu submasura 4.3., componenta de irigații. In prezent, avem șapte proiecte demarate sau realizate în diferite stadii. Grație acestor proiecte, fermierii au achiziționat, pe lângă echipamente moderne, componente pentru irigat, tamburi și pivoti, care pot fi comandați de la distanță. Așadar, in amenajarea Albita-Falciu se mișcă lucrurile, mulțumită fermierilor de aici. Aceștia se implica total si sunt hotarati să facă față provocărilor la care îi supune natura, prin schimbările climatice”, a spus Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui.
Anul trecut, la Vetrisoaia au fost reabilitate statia de pompare, dar și 11,4 kilometri de canale de irigații, care deservesc zona respectiva. Valoarea investiției a depășit 18 milioane de lei.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.