Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Voluntariatul, îmbrățișat de zeci de vasluieni

Publicat

in

In aceste zile, Biblioteca Județeana „Nicolae Milescu Spătarul” este implicată în derularea unor activități menite să marcheze Săptămâna Voluntariatului. Totul a debutat cu o întâlnire cu preșcolarii de la Gradinita nr. 15. Tinerii au citit povești și au răspuns provocărilor și întrebărilor copiilor. Gazdele îi așteaptă pe voluntari sa revină, cat mai curând. Potrivit directorului instituției, Gelu Bichinet, numărul voluntarilor a crescut în ultimii ani. „Avem adolescenți in varsta de peste 14 ani, tineri, dar și persoane trecute de 50, 60 de ani. Evenimentele din Saptamana Voluntariatului le derulam, in special, cu tineri. Și asta pentru ca, sa nu uitam, anul viitor, Vasluiul va fi capitala tineretului. Ne pregătim. Trebuie spus că pasiunea pentru munca de voluntar nu se face într-o zi. Nu începi azi și mâine ai rezultate. Avem voluntari cu o vechime de 10-12 ani, care activează acum în orașele unde trăiesc. Avem absolvenți de facultate care s-au inițiat în voluntariat la biblioteca județeană. Au pornit de la cărat cărți, de la desprăfuit sau de la lucrul cu cei mici, până la activități culturale de anvergură”, a declarat Bichinet.
Voluntarii se dedica, zi de zi, celor din jur. Ei transmit acum celor care vor sa doneze cărți, sa nu ezite să facă acest lucru. Volumele vor ajunge in bibliotecile din mediul rural.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.