Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Topul firmelor-Iluzia unui succes autentic! Primarii transformate in firme profitabile

Publicat

in

Intr-un context in care economia este mai mult decat subreda, iar vasluienii nu sunt deloc multumiti de nivelul de trai, cineva organizeaza de peste 20 de ani un top al firmelor. Pentru afaceristii vasluieni acest top are o semnificație specială. Unii se bucura ca cineva ii baga in seama si au astfel sansa sa culeaga roadele efortului depus sau, in cele mai multe situatii se lauda ca au avut abilitatea de “a se descurca”. Asa se face ca de peste 20 de ani, Camera de Comert Industrie si Agricultura Vaslui satisface orgolii si aduna in acelasi loc afaceristii locului. Astfel, iluzia unui succes autentic este la ea acasa. Si in acest an “maretul” eveniment a fost organizat in incinta unui restaurant cunoscut din Vaslui si s-a bucurat de prezenta unora dintre autoritatile publice locale, ale unor sefi de deconcentrate si de reprezentanti ai afacerilor care au promovat sau si-au pastrat pozitia in ravnitul top al firmelor. Autoritatile locale fie ele politicieni sau directorasi de institutii publice cocotati pe scaune gratie partidului pe care il slujesc, sunt acei factori care
nu au ajutat cu nimic economia sau oamenii de afaceri. Dar vin la nunta anului sa se distreze. La urma urmei asta inseamna pentru autoritatile noastre “sa iti faci treaba”! Revenind la faimosul Top al firmelor, observam ca cele mai multe premii s-au dus spre aceleasi afaceri premiate si in anii anteriori. Nu mai vorbim de faptul ca multe din ele cresc la umbra unei formatiuni politice fie ea de opozitie sau la putere. Dar cum altfel ar putea sa supravietuiasca intr-unul dintre cele mai sarace judete din tara!?
Pe baza punctajului “realizat” de către firmele vasluiene, un număr de 1.922 de societăţi comerciale au fost acceptate în top, iar 690 de firme au reuşit să obţină locuri între I şi III. Un umăr de 137 de firme s-au situat pe locul III, 200 s-au situat în clasament pe locul II, iar 353 de societăţi comerciale au ocupat locul I în top.
Autoritatile locale s-au grabit sa ascunda din nou gunoiul sub pres si au afirmat ca din activitățile firmelor din județ reiese faptul că Vasluiul nu poate fi catalogat drept una dintre zonele sarace ale tarii. Om fi vreo metropola puternic dezvoltata si brazdata de autostrazi, dar poate nu ne-am dat seama.
În cadrul galei, pe lângă oamenii de afaceri, au fost premiaţi primarii unor comune, pentru investiţiile aduse în comunităţile pe care le conduc. Un lucru absolut normal, doar primariile sunt tot un fel de firme si ele, numai ca aici profitul este urias, iar primarii stiu asta cel mai bine!
“Anul acesta, avem 70 de companii vasluiene clasate pe poziţiile I – X şi 25 de companii clasate pe locurile I – III în topul naţional al firmelor, iar numărul salariaţilor acestora este de peste 6.000 de persoane. Judeţul Vaslui este, astfel, unul bine reprezentat, care susţine economia naţională. În raport cu alte judeţe, Vasluiul este oarecum mai în urmă, din cauza numărului mult mai mic de întreprinzători privaţi, dar eu cred că în perioada următoare vom putea vorbi şi la noi de investiţii de anvergură”, a afirmat preşedintele CCIA Vaslui.
De la eveniment nu putea lipsi ambasadorul Republicii Cuba la Bucureşti, Roberto Cesar Hamilton Magana, le-a transmis oamenilor de afaceri vasluieni că îşi doreşte o restabilire a relaţiilor economice dintre România şi Cuba. Poate isi doreste saracutul, dar de la vorba la fapta e cale lunga, iar vasluienii stiu asta cel mai bine! Si ca sa vorbim de lucruri concrete, de ce credeti ca a venit ambasadorul Cubei la Vaslui? Ca sa se distreze si sa lalaie in fata auditotiului o melodie celebra pentru ca asta a facut la Topul firmelor.

Birsa Turism Fest Bijuterii

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.