Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mesajul Ministrului Sanatatii pentru medicii din Vaslui dupa cele 58 de cazuri de coronavirus

Publicat

in

Încă trei noi cazuri de coronavirus în județul Vaslui. Autoritățile vorbesc de o creștere a numărului de îmbolnăviri în ultimele zile. 470 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 881 de persoane sunt carantinate, 445 în carantină instituționalizată și 436 persoane în carantină la domiciliu. Sunt 58 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Ministrul Sănătății a declarat pentru stiriest.ro că spitalele din Vaslui nu sunt supraaglomerate și pot gestiona situația, dar trebuie în continuare responsabilitate atât din partea cadrelor medicale, cât și din partea populației.

Birsa Turism Fest Bijuterii

“Ne aflăm într-un moment în care Spitalul Bârlad poate gestiona cazurile pe care le are. Unitatea sanitară are cele necesare, la două zile se face aprovizionare cu echipamente de protecție, materiale sanitare, medicamente. Rămâne acum ca personalul medical să respecte regulile și să ia toate măsurile de precauție. Nu contează un test negativ sau numai un combinezon dacă nu știi să îl îmbraci sau să îl dezbraci sau dacă nu ești precaut în fiecare minut în care ești în contact cu un bolnav”, a declarat pentru stiriest.ro Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății. 

Avis Coffee Shop

“Sărbătorile vor fi altfel. Avem niște momente pe care trebuie să le trăim împreună”

Potrivit Ministrului Sănătății, sărbătorile din acest an sunt atipice și depinde de noi ce se va întâmpla după aceste sărbători. “Sărbătorile din acest an vor fi altfel și lumea trebuie să înțeleagă că dincolo de partea medicală, este și o parte pe care fiecare om trebuie să o facă. Există acea izolare socială, dincolo de orice decret sau ordonanță. Avem niște momente pe care trebuie să le trăim împreună și să le gestionăm, tocmai ca acest moment de vârf care va veni după Paști, să fie unul mai lin cu cazuri mai puține și cu cazuri grave și mai puține. Cazurile dificile sunt cele care forțează sistemul sanitar. Sărbători cu bine tuturor”, a mai spus Nelu Tătaru. Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină. 

Recomandările Grupului de Comunicare Strategică privind conduita de prevenție în perioada sărbătorilor pascale:

-Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.

-Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;

-Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;

-Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;

-Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.