Conecteaza-te cu noi

StiriEst

La 3 ani, Sorina vrea mancare, nu jucarii. A fost parasita de mama- FOTO

Publicat

in

Un tanar din judetul Vaslui isi creste singur cei trei copii, dupa ce sotia i-a parasit si s-a mutat in alt judet. Omul munceste cu ziua si face totul pentru a avea ce le pune pe masa celor mici. Si comunitatea ii sare in ajutor, pentru ca e harnic si onest. Dar chiar si asa, cele patru suflete traiesc intr o sărăcie lucie.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Dumitru Hanu locuieÈ™te în suburbia Cioatele, a oraÈ™ului Negresti. Desi amarat, tânărul munceste si pe multi, si pe putin, cum se spune. Serios si respectuos, el si-a câștigat respectul tuturor. Cu mâinile goale a ridicat o camaruta din chirpici pe terenul unei rude. Locuinta, care nu depășeÈ™te 4/4 metri, e instabilă È™i neîncăpătoare pentru trei copii in varsta de 5, 3 si, respectiv, 1,2 ani. Nu are bani sa cumpere terenul si nici sa transforme camera modestă intr un cămin adevarat pt familia lui. „Muncesc cat pot, pe unde pot. Copiii trebuie sa manance. Imi cer uneori lucruri pe care le vad la copii, jucării, dulciuri, dar nu pot sa le ofer decat strictul necesar. Imi iubesc copiii, as face orice pentru ei, dar nu am putere sa le ofer ce au altii. Sunt multumit ca avem un acoperiÈ™ deasupra capului, dar visez la un cămin adevarat pentru ei. O casă si mâncare, sa meargă la È™coală sa ajunga oameni între oameni. Atat imi doresc”, spune Dumitru.
In urma cu aproape 3 luni, soÈ›ia l a părăsit si de atunci, efortul si grijile s au dublat, dar nu se plânge. Strânge din dinÈ›i È™i lupta pentru a si tine copiii alături. Dimineata pleaca la munca si ii lasa pe cei mici in grija mamei sale. Face orice ii cere omul care il cheamă la lucru, iar seara se grăbeÈ™te acasa cu de ale gurii. Se ocupa de copii si încheie ziua împreună cu ei. „Nora a plecat, a gasit pe altul pe internet. Am rugat o sa se întoarcă. Nu vrea. Fiul meu nu se purta urat cu ea. Dar poate si neajunsurile…Nu stiu! Lui ii e greu, dar il ajut cum pot cu copiii. Ii tin la mine cat el munceste! E om cuminte, dar n a avut noroc”, e de parerea Elena Hanu. Preotul Vasilică Paraschiv le stie povestea si le trece deseori pragul. Nu vine cu mana goală niciodata. „E un caz deosebit. Un tata singur si trei copilaÈ™i care au nevoie de multe. E un părinte model. Nu bea, nu fumează, munceste fara sa se plângă si seara vine acasa cu painita la copii. Ii ajutam cat putem. Vrem să le ridicăm o căsuță si facem apel la oameni sa ne dea o mână de ajutor, sa nu ii prindă iarna tot in bordeiul asta. Ma unge pe suflet acest tata, care deÈ™i nu are liniÈ™te de atatea gânduri È™i griji, creste trei copii frumosi si fericiti!! Uitati-va cat de fericiÈ›i sunt, cât de isteÈ›i si vorbareti sunt!! Sa nu-i lăsăm!”, e apelul preotului Paraschiv. Lui Cosmin, băiatul de 5 ani, ii e pofta de carne, iar Sorina (3 ani) mănâncă de toate, bananele fiind preferatele ei. La plecare, am intrebat-o ce sa-i aducem cand mai venim. „Mâncare!”. Persoanele care vor sa ajute familia, pot lua legatura cu preotul Vasile Paraschiv- 0740780820

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.