Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Slujitorul Diavolului! Preot acuzat ca umileste enoriasii, ameninta copiii si cere sume mari bani

Publicat

in

Un preot din judetul Vaslui nu se da inlaturi de la nimic atunci cand vine vorba de bani, susțin enoriașii săi. Umileste credincioșii, inclusiv copiii, injura oamenii, dă oamenii afară din biserică. Slujitorul Diavolului, asa cum l-au numit cei mai multi, este pus pe capatuiala si nimeni nu are curajul sa-i spuna ceva sau să ia vreo măsură împotriva lui. Omul este bine înfipt la mai marii bisericii de prin alte județe și se laudă că beneficiază de protecție.

Vasile Alexandru, preot în parohia Puiești, este acuzat de săteni că le face zile fripte. Popa a ajuns în Eparhia Hușilor după ce a fost sanctionat de Forurile Eclesiastice cu mutarea disciplinară de la Viscri, de unde enoriasii l-au izgonit pentru comportament nedemn de haina preoțeasca.

Avis Coffee Shop

“De cum a venit in Puiești Popa Vasile Alexandru a demonstrat ca este pus pe capatuiala.

“Popa  Vasile Alexandru și-a adus cele o suta de oi de la GLĂVĂNEȘTI -BACĂU  și, ca sa-si faca loc de pasune s-a batut cu doi frati din sat. Nu s-a oprit insa aici, s-a bătut și cu dascalul din sat, bataia avand loc in biserica din Puiesti de fata cu enoriasii. 

Cu aceasta ocazie, enoriasii au observat ca popa are un repertoriu de injuraturi demne de invidiat .Auzindu-le o parte dintre enoriasi si-au scuipat in san si au dat buzna afara din biserica iar cei care au ramas au sarit sa-i desparta pe cei doi combatanti”, ne-a declarat Andrei Petrus, un profesor respectat în comuna Puiești. 

Popa Vasile Alexandru este lacom de bani, mai spun oamenii din Puiesti. Ara cu tractorul pamanturile taranilor carora le ia bani frumosi , neimpozabili.

Sub pretextul ca repara biserica veche si ca face sala pentru pomeni a luat lunar bani de la puiesteni , fara a elibera vreunuia chitanta asa cum prevede legea. Din nou, superiorii sai tac malc. 

“De pilda, de la un invatator a luat 7, 10 si chiar 17 milioane, tot fara chitanta iar domnul invatator nu-i mai primeste de atunci la el in casa, exemplu care trebuie urmat de la alti puiesteni”, mai afirma profesorul Petruș. 

Taxe abuzive pentru credinciosi

Enoriasii din Puiesti trebuie sa bage mana adanc in buzunar daca au nevoie de serviciile preotului din sat. Totul costa, iar tarifele nu sunt mici deloc. Nu conteaza ca oamenii abia isi duc traiul de pe o zi pe alta. In loc sa isi ajute turma pe care o pastoreste, preotul jupoaie oamenii de bani. De milostenie nu a auzit si nici nu vrea sa auda. 

“Sala de pomeni nu-i gratis, ci costa 400 lei pentru doua ore  iar capela mortuara 100 lei pe noapte, nu stiu ziua cat, bani care intra in buzunarele largi ale popii iar mancarea pentru pomana este adusa de la Barlad, de la o firma de-a lui, cu preturi duble”, mai spun oamenii din Puiesti.

Acelasi preot este acuzat ca incaseaza bani de la APIA pentru cele cinci hectare ale bisericii, bani pe care îi cheltuie dupa bunul plac.

Ca sa arate ca banii nu sunt o problema si ca enoriasii trebuie sa cotizeze in continuare la confortul preotului, popa si-a ridicat o casa in buricul targului Puiesti, numai gardul constand un miliard de lei vechi, pe langa cele cinci -sase miliarde cheltuite pentru constructia imobilului.

“Aici avem de -a face cu o evaziune fiscala de proportii, de cel putin un miliard de lei. 

Si statul roman se imprumuta din banci straine cu miliarde de dolari cand ar putea lua de la popa , c-aici sunt banii dumneavoastra , ai amarastenilor  de puiesteni”, mai spune profesorul Petruș.

Preotul agreseaza elevii si îi ameninta

Vasile Alexandru este si profesor de religie la Puiesti. La ore, spun părinții, are un comportament cel putin ciudat fata de elevi. Preotul tipa la copii, îi atinge, iar pe altii îi amenința. Le-a interzis elevilor sa mearga la un anumit magazin din vecinatatea unitatii de invatamant, magazin alimentar care este detinut de un localnic pe care preotul Vasile Alexandru nu il are la suflet. Omul este medic veterinar si elevii i-au povestit ca preotul le-a interzis sa-i mai calce pragul magazinului, în caz contrar vor fi  lasati repetenti si vor risca pedepse fizice. 

“Noi avem filmari cu copiii care povestesc ca au fost amenintati de parinte sa nu mai cumpere de la magazinul medicului veterinar deoarece produsele sunt expirate. Preotul le-a ordonat sa mearga la un alt magazin”, spune un parinte.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.