Conecteaza-te cu noi

Știri Botoșani

Înșelătorie de 80.000 de lei. Cum a reuşit un bărbat să convingă oamenii să-i doneze bani

Publicat

in

Un bărbat de 27 de ani a reuşit să înșele mai multe persoane din Botoşani folosindu-se de un anunț umanitar. În total, individul a creat prin activitatea sa infracțională un prejudiciu estimat la aproape 80.000 de lei. Ce metodă folosea. 

Totul a ieşit la iveală în urma unor percheziții domiciliare, acolo unde persoana bănuită, un bărbat de 27 de ani, şi-a desfăşurat activitatea infracțională dându-se drept tată al unui copil bolnav.

Avis Coffee Shop

Potrivit anchetatorilor, individul prezenta fotografii și acte medicale, convingându-i pe botoșăneni să doneze bani. Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, folosindu-se de datele altei persoane, ar fi solicitat donații pentru o cauză umanitară, prezentându-se drept tată al unui copil de 4 ani, cu probleme medicale, care avea nevoie de tratament într-o altă țară.

Mai exact, bărbatul a prezentat fotografii și acte medicale ce conțineau date nereale și ar fi contactat mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, pe care le-ar fi convins să efectueze viramente bancare în conturile puse la dispoziție de acesta, notează botosaneanul.ro. Valoarea prejudiciului creat prin activitatea infracțională a fost estimat la 78.000 de lei.

Urmare perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză, respectiv telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare, înscrisuri privind  plăți, înscrisuri privind mesaje în scop umanitar, documente în limba germană privind cazul umanitar prezentat etc.

În acest context, în cursul zilei de miercuri, 17 mai, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele bărbatului de 27 de ani, din județul Neamț, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Populare

Stiri din categoria: Știri Botoșani Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.