Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vasluienii vor o serbare a strazilor, dar primarul organizeaza Serbarea florilor

Publicat

in

Jalnic, cumplit, inacceptabil, sunt doar câteva dintre cuvintele rostite cu năduf de şoferii care circulă pe străzile din municipiul Vaslui. Coşmarul s-a instalat de ceva timp, după ce au demarat lucrările la rețeaua de apă și canalizare. În urmă au rămas şosele ciuruite de cratere, adesea imposibil de evitat. Fie că vorbim de artera principală, de străzi secundare ori de alei printre blocuri, „cancerul” gropilor s-a extins cu  repeziciune.

Gropi la tot pasul

Avis Coffee Shop

Într-o stare acceptabilă până în urmă cu doi ani, străzile din municipiul Vaslui sunt acum într-o stare de degradare foarte avansată. Cârpelile în bătaie de joc ale muncitorilor care au lucrat pe anumite porţiuni la schimbarea conductelor de apă și canalizare, calitatea proastă a asfaltului, toate s-au adunat şi au dat ca rezultat ceea ce vedem în aceste zile în oraș. Asfaltul este într-o stare deplorabilă, gurile de canal care creau probleme şi înainte s-au adâncit, lângă acestea apărând şi alte gropi, iar şanţurile rămase de la lucrările efectuate zdruncină şi acestea maşinile, întregind o situaţie dezastruoasă.

Dezastrul de acum, fără echivalent în trecut 

În ceea ce priveşte arterele secundare, lista cu străzile care sunt la limita impracticabilului, ori chiar sub aceasta, este extrem de lungă. Pentru şoferi, noţiuni precum răbdare şi înţelegere nu mai există.

„Este o bătaie de joc generalizată, nu cred că s-a mai circulat vreodată în istoria recentă atât de rău. Sunt străzi care pur şi simplu ar trebui închise circulaţiei, nu mai sunt practicabile”, s-a plâns Andrei, un tânăr şofer.

„S-au unit gropile şi acum sunt foarte, foarte mari şi greu de evitat. De zece ani, de când sunt şofer de taxi nu am mai întâlnit un asemenea dezastru”, ne-a spus Vasile Storociuc.

Primăria anunță marea peticeală: Gropile din străzi vor fi carpite în loc ca arterele de circulație să fie asfaltate

Municipalitatea orașului nostru a anunțat recent că a semnat un contract pentru cârpirea gropilor din străzi, în loc să le asfalteze. Această decizie a stârnit critici din partea locuitorilor, care consideră că primarul Vasile Pavăl face economie la bani când vine vorba de infrastructura orașului, dar se dovedește a avea mână largă atunci când trebuie să organizeze tot felul de spectacole și serbări.

Străzile distruse reprezintă o problemă majoră în municipiul Vaslui de mai mult timp. Acestea provoacă disconfort și pericole pentru conducătorii auto și pietoni, mai ales în perioadele ploioase. În ciuda acestui fapt, primarul Vasile Pavăl a decis că este suficientă cârpirea gropilor pentru a rezolva problema.

În realitate vorbim de o soluție temporară, iar problema va reveni în curând. 

Străzile din Vaslui sunt distruse, dar primăria organizează o expoziție de flori

Vasluienii se întreabă de ce primarul nu investește într-o soluție permanentă, cum ar fi asfaltarea străzilor. În timp ce locuitorii continuă să se plângă de starea străzilor, primarul organizează tot felul de evenimente și spectacole costisitoare. Această decizie a stârnit o nouă rundă de critici din partea locuitorilor, care consideră că banii ar fi fost mai bine cheltuiți pentru îmbunătățirea infrastructurii orașului.

“Cârpirea gropilor poate fi o soluție temporară, dar nu este o soluție permanentă pentru problema străzilor deteriorate. Este important ca primarul să ia în considerare investițiile pe termen lung în infrastructura orașului, în loc să se concentreze doar pe evenimente și spectacole. Locuitorii orașului nostru merită străzi sigure și bine întreținute”, declară un alt vasluian. Străzile din municipiul Vaslui sunt într-o stare deplorabilă, pline de gropi și asfalt care se surpă. Cu toate acestea, primăria organizează o expoziție de flori în centrul orașului, în loc să se concentreze pe problemele reale ale cetățenilor. 

Edilul social democrat rămâne fidel primei sale iubiri: panseluțele și pune pe un loc secund problemele cetățenilor. Altfel spus, până când municipalitatea se va trezi la realitate, vasluienilor nu le rămâne decât să evite gropile și să se bucure de florile primarului.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.