Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Viața lui Dumitru Buzatu în spatele gratiilor: prietenii cu deținuți și relațiile speciale cu agenții din penitenciar

Publicat

in

Fostul șef al județului Vaslui se confruntă cu dificultăți în privința banilor pe care i-a luat sub formă de mită în luna septembrie a anului trecut. El a încercat să evite arestul preventiv, prezentându-se în fața judecătorilor, dar aceștia au avut o altă opinie. După episodul de săptămâna trecută de la Tribunalul Vaslui, în care avocații săi au sperat că vor reuși să-l elibereze din închisoare invocând lipsa unor documente din dosar, Curtea de Apel Iași a adoptat aceeași decizie. Ieri, magistrații de la Iași au respins contestația formulată și l-au obligat pe inculpat să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 300 de lei. Decizia instanței este definitivă.

La sfârșitul săptămânii trecute, echipa de apărători a lui Dumitru Buzatu a crezut acesta a scăpat, deoarece au descoperit că anumite încheieri emise de DNA lipseau din dosar. După efectuarea verificărilor necesare, s-a constatat că aceste documente erau de fapt prezente în dosar, astfel că judecătorii au decis să prelungească mandatul de arestare pentru încă 30 de zile și să păstreze în continuare arestul la domiciliu pentru expertul Radu Judele, complicele lui Dumitru Buzatu. Decizia Tribunalului a fost, în mod anticipat, contestată, însă ieri Curtea de Apel Iași a respins contestația și l-a obligat pe Buzatu să plătească 300 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Această decizie a devenit definitivă, astfel că fostul șef al județului va trebui să aștepte până luna viitoare pentru a mai încerca să-și argumenteze cazul în fața judecătorilor. În schimb, se pare că Buzatu a reușit să se adapteze la regimul de detenție și și-a făcut noi prieteni, inclusiv cu un deținut din comuna Drânceni. În plus, a reușit să dezvolte relații speciale chiar și cu agenții de poliție din penitenciar, care îl păzesc în spatele gratiilor. Aceștia au reușit să-l ascundă cu succes de ochii presei în momentul în care a fost adus la Tribunal.

Avis Coffee Shop

Buzatu a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie 2023, pentru luare de mită.

Fostul lider PSD Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la sfârşitul anului trecut, trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Expertul Radu Judele, cercetat în acelaşi dosar şi aflat în arest la domiciliu pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a fost, de asemenea, trimis în judecată. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Dumitru Buzatu se află în arest preventiv la Penitenciarul Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.