Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Ministrul Rafila (PSD) recomandă în continuare vaccinarea

Publicat

in

România se confruntă în continuare cu epidemia de rujeolă, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a recomandat vaccinarea atât a copiilor, cât şi a adulţilor neimunizaţi sau care nu au trecut prin boală.

Birsa Turism Fest Bijuterii

„Epidemia de rujeolă evoluează în continuare în România. Sunt câteva judeţe care sunt mai afectate. În general focarele acestea apar acolo unde sunt comunităţi cu un grad redus de acoperire vaccinală. Evoluează în toată Uniunea Europeană, dar în România probabil că mai mult decât în alte ţări şi lucrurile acestea se văd pe hărţile Centrului European de Control al Bolilor. Încurajăm părinţii care nu şi-au vaccinat încă copiii să o facă, pot să o facă la medicul de familie. Chiar şi adulţii care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinaţi o pot face. (…) De multe ori decesele au apărut la adolescenţi sau la adulţi care nu erau protejaţi. Or, dacă intră în contact o astfel de persoană cu un copil care are pojar, forma e mult mai agresivă la adult, pentru că avem şi alte boli şi altă vârstă şi reacţionăm diferit”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Avis Coffee Shop

Alexandru Rafila a efectuat, sâmbătă, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a avut o întâlnire cu cadrele medicale şi autorităţile locale. Unitatea derulează o serie de proiecte de investiţii, printre care construirea unui nou ambulatoriu integrat, înfiinţarea unei secţii de îngrijiri paliative şi modernizarea Spitalului nr. 2. Ministrul va vizita şi Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad. AGERPRES /(Loredana Ciobanu)

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.